27 april 2012

Köper Probi

Vi har haft en mindre översvämning i badrummet. Nog har vi haft på känn att badrummet behöver renoveras men har gått och dragit på det. Nu är läget akut, så går det när man väntar för länge.

Igår var vi runt till några badrumsfirmor för att få en uppfattning om tidsplan och kostnad. Här sitter jag nu med en hög badrumskataloger framför mig, inte lätt att välja i det stora utbud som finns, ännu svårare när meningarna går isär i familjen, alla har sina önskemål.

Probi har lämnat sin rapport för det första kvartalet, det ser riktigt bra ut. Bolaget visar upp en fin tillväxt på 28 procent. Största ökningen, hela 72 procent, ligger inom området kosttillsskott, numera omdöpt till Consumer Healthcare.

Ett nytt distributionsavtal är tecknat på den viktiga indiska marknaden, under fjärde kvartalet 2012 ska Probis magkapslar lanseras i landet.

Probi har även tecknat ett intressant avtal i Australien som innebär att dess probiotiska juice för immunförsvar ska lanseras under andra kvartalet 2012. Det ska bli mycket spännande att se hur den probiotiska juicen tas emot i Australien.

Själv har jag druckit juicen hela vintern och klarat mig från förkylningar, om det beror på juicen är förstås svårt att veta. Det jag vet är att det kostar lite extra, men det kan det vara värt om man slipper förkylningar.

På tal om probiotika så har även Ellen kommit med några nyheter. Bolaget utökar sin produktportfölj med två patenterade produkter som tas oralt, på så sätt kan bolaget erbjuda produkter som passar alla kvinnor. Ellen får en bredare produktportfölj och en ökad kundgrupp. Bolaget har dessutom egenutvecklade produkter som är i sen fas, kanske kommer de ut på marknaden i år.

Intäkterna ökar, men siffrorna kan tolkas fel då ett forskningsbidrag ingår. Om jag förstått det rätt så planeras också en sammanläggning av aktier, inget datum är bestämt.

I dagarna har jag köpt några Probi som jag haft i portföljen av och till och jag behåller mina aktier i Ellen.

Trevlig helg!

5 kommentarer:

nisse sa...

Även jag klarade vintern utan förkylning,med hjälp av en spruta influensavaccin.

Anonym sa...

Hej finansmamman jag skulle vilja ha din åsikt om semafo som tappat mycke senaste tiden, har du fortfarande kvar den i din portfölj, och tror du det är bra läge att gå in nu?


MVH Alexander

finansmamman sa...

Hej!
Nisse,
Ja, det kanske går lika bra.

Alexander,
Jag har aldrig haft Semafo i min portfölj och har inte följt aktien. Men varning utfärdades på det senaste börseventet jag besökte, men det finns förstås delade meningar om bolaget.

B sa...

Angående Probi: håller med om att tillväxten var bra, men fortsatt relativt dålig lönsamhet i det segmentet som växer (kosttillskott). Känns som man fokuserar för mycket på tillväxt för tillfället, lönsamheten blir lidande.

finansmamman sa...

Ja, det är något att jobba på.