25 april 2012

Sivers IMA, ny krydda till portföljen?

Börsen är tillbaka på plus igen och idag hjälper flera starka rapporter till som Ericsson, Swedbank och Electrolux. Det är nästan svårt att hänga med i rapportsvängen när de ramlar in på löpande band. En hel del av mina bolag rapporterar idag, Avega bland annat och de siffrorna ska jag studera närmare i eftermiddag.

Investor är i köptagen, bolaget har köpt in sig i finska verkstadsbolaget Wärtsilä. Kanske är Investor inte så tråkigt ändå, ett extra plus också att substansrabatten minskar enligt den senaste kvartalsrapporten.

Häromdagen följde jag med min man på bolagsstämma i ett mindre elektronikbolag som jag blivit lite nyfiken på, ett bra tillfälle att få veta mer och träffa ledningen. Sivers IMA som bolaget heter har sitt kontor i Kista, där  blev vi väl mottagna och fick en rundvisning i lokalerna och svar på många av våra frågor.

Sivers IMA verkar inom mikro- och millimetervågsteknik. Den senaste produkten och mest intressanta som bolaget har tagit fram är millimetervågs converters som används inom mobil kommunikation för att höja kapaciteten i näten.

Bolaget ligger väl i framkant när det gäller den tekniska utvecklingen och det här är en produkt som ligger helt rätt i tiden. Sivers IMA har fått en prototyporder från Ericsson och Intel och för samtal med fler intressenter.

Jag ska inte gå in på hur tekniken fungerar, den som är intresserad kan läsa på bolagets hemsida. Ett spännande bolag, men risken är mycket hög och räkna med fler nyemissioner i framtiden. Sivers IMA handlas på NGM, MTF.

Nu ska jag ta en kopp kaffe ute i solen.

2 kommentarer:

Signs sa...

jag blev också nyfiken på Sivers IMA, gjorde en mindre investering tidigare i år men sålde och tog hem en mindre vinst på dem. Tycker de känns väldigt spännande, men har lite svårt att bedöma deras teknologi och blev lite osäker på deras VD efter jag såg hans framförande vid ett investerarseminarium. Säkert var han lite ovan med investerarseminarier men blev som sagt lite osäker på om de har rätt ledare för att växla upp och bli ett betydligt större ftg.

Men som sagt, en mkt spännande krydda som KAN bli ngt stort.

finansmamman sa...

Hej,
Jag håller med dig angående vd, han verkar vara mer tekniker än marknadsförare. Som sagt en spännande krydda.