8 november 2012

Eftermiddag med Anders Wall

Igår spenderade jag hela eftermiddagen i Universitetsaulan i Uppsala, där årets Anders Wall-föreläsningar i entreprenörskap gick av stapeln.

Flera intressanta talare var inbjudna som professor Hans Rosling, han gjorde som vanligt ett lysande framträdande då han både pedagogiskt och underhållande presenterade befolkningsstatistik. Vilken talare! Hans Rosling har för övrigt blivit utsedd av tidningen Time till en av världens mest inflytelserika personer.

Monica Lindstedt berättade om hur hon varit med och startat tidningen Metro, från idé, problem på vägen och slutligen succé. Numera driver Monica Lindstedt företaget Hemfrid, även den resan beskrevs.

Norwegians vd Björn Kjos var en underhållande man att lyssna till, det visade sig att framgångssagan Norwegian varit riktigt illa ute i uppstarten, men genom sina visioner och anpassning till verkligheten som Björn Kjos uttryckte det, är nu flygbolaget framgångsrikt.

Det gäller att anpassa sig till trenden och den pekar på långlinjer för Norwegian. På en flight idag till Beijing är 10 procent skandinaver och 90 procent asiater, om femton år är det omvänt, visionen är baser i Asien. Björn Kjos kan se strömmar från Asien och slog ett slag för turismen i Europa, det kan vara något att satsa på för en framtida entreprenör.

Sist ut var iZettles vd Jacob de Geer, som inspirerande talade om sitt entreprenörskap, uppstarten av Tradedoubler och sitt senaste projekt iZettle.

Sammantaget var det en mycket inspirerande eftermiddag och så mycket duktiga entreprenörer det finns, en hel del ungdomar presenterade sina ideér, jag är mycket imponerad. Så lite pompa och ståt också med prins Carl Philip på plats.

2 kommentarer:

Martin sa...

Hej,

Undrar lite vart jag kan hitta inbjudan till dessa föreläsningar (aktiemarknaden, företagande osv.)

Får en del inbjudningar från respektive bank/aktiedepå. Många intressanta saker men inte alltid enligt mitt intresse. Var finner jag tillexempel om denna dag i Uppsala?

Tack!

finansmamman sa...

Hej,
Anders Wall dagen fanns annonserad i lokaltidningen och på Universitets hemsida. Flera intressanta föredrag hålls genom Universitet, leta där. Aktiespararna, OMX, mäklare- och analysfirmor arrangerar olika dagar, titta runt på deras hemsidor.