7 november 2012

Roligt att Hexpol och Obama är vinnare igen

Jag orkade inte följa den amerikanska valvakan under natten, däremot var jag uppe tidigt för att ta del av resultatet och lyssna på Barack Obamas segertal.

Obama är hoppfull och uppmanar till fortsatt kamp för nya arbetstillfällen och fortsatt arbete med att få USA:s ekonomi på fötter igen. Ett optimistiskt tal, som sig bör förstås. Men det är inget tvivel om att ett hårt och svårt  arbete ligger framför presidenten.

Gummibolaget Hexpol har som sagt gått som en raket den senaste tiden. Idag hjälper en köprekommendation från Affärsvärlden till att dra kursen ytterligare. AFV ser möjligheter till ytterligare tillväxtrelaterade förvärv för Hexpol, bolaget har bra marginaler och starkt kassaflöde. Riktkursen höjs till 340 kronor.

Ett annat av mina innehav är Haldex, bolaget rapporterade en vinst över förväntan, däremot är den lägre än fjolårets vinst.

Men bolaget ser en ljusning och häromdagen fick Haldex en order på bolagets bromssystem värd 350 miljoner kronor över fem år. Även Haldex får en köprekommendation, idag av SEB som höjer riktkursen från 33 kronor till 39 kronor.

Det är alltid trevligt när egna innehav får köprekommendationer.

Kan vi hoppas på att det snart blir en reglering av snabblåneföretagen? Ja, det hoppas jag verkligen, det är en gåta att de får fortleva utan tillsyn, myndigheterna arbetar i det här fallet alldeles för långsamt. Jag hoppas nu att reglerna runt snabblåneföretagen stramas upp och att de faller in under Finansinspektionens tillsyn.

Till något helt annat. UNT rapporterar idag att det är bättre att vara fet motionär än en normalviktig soffpotatis. En ny studie visar att en liten daglig mängd fysisk aktivitet förlänger livet, oavsett vikt.

Tio minuters snabb promenad om dagen förlänger livet med i snitt 1,8 år jämfört med personer som inte rör sig nämnvärt, en timmes promenad om dagen är förstås ännu bättre, den motionären lever i snitt 4,5 år längre än en fysiskt inaktiv person. Ut och promenera alltså!

3 kommentarer:

Harry Schlager sa...

Hur tror du marknaden kommer reagera på Obama i längden?

Harry Schlager sa...

Hur tror du marknaden hade reagerat på om Romney vunnit?

finansmamman sa...

Hej,
Jag har ingen uppfattning om hur marknaden skulle gå med antingen Obama eller Romney.