20 november 2012

Kommer teckna i Black Earth Farmings nyemission

Black Earth Farming har jag haft i portföljen lite av och till, just nu har jag en liten post. Bolaget har ju inte haft någon strålande utveckling trots diverse effektiviseringsåtgärder, är det inte torka så är det skyfall, exportförbud och så vidare. Inget har gått bolagets väg hittills.

Kan det nya treåriga avtalet med Pepsico ge bolaget ett lyft, jag hoppas det. Avtalet innebär dock investeringar i  maskiner och mark då solrosor, potatis och sockerbetor ska odlas. För att klara investeringarna gör nu bolaget en nyemission på 530 miljoner.

Tre befintliga depåbevis ger rätt att teckna två nya depåbevis till kurs 6,38 kronor. Teckningstid 26 november - 7 december och handel med teckningsrätter 26 november - 4 december.

Trots motgångar för BEF kan jag ändå inte låta bli att tro att marken kommer att bli värdefull en gång i framtiden. Befolkningen ökar och odlingsbar mark kommer att bli eftertraktad. Frågan är hur lång tid det kommer att ta, kanske blir det mina barn som får glädje av en värdeökning av aktierna, ja, så tror jag tidshorisonten faktiskt kan se ut.

Jag kommer att teckna mig i nyemissionen.

Här hemma har jag en sprudlande glad dotter som tagit körkort idag, grattis! Men varför är det så svårt att få uppkörningstid på hemmaplan, en väntetid på flera månader tvingar många till grannkommunerna för uppkörning. Var ligger felet?

foto:fotoakuten

3 kommentarer:

nisse sa...

Min uppfattning är att jordbruk drivs effektivast av privata enskilda ägare.Ej av stora aktiebolag,som kan jämföras med kolchos.

Kalle kr sa...

Dom äger väl inte ens marken?

finansmamman sa...

Hej,
BEF har både mark under ägarregistrering och lagfaren mark.