29 januari 2013

Säljer Xact Bull

Nu börjar bokslutsrapporterna strömma in och vi får också besked om utdelningarna. Hittills ligger jag ungefär på samma nivå som tidigare år, två sänken är Ratos och Avanza som minskar sin utdelning.

Avanza tycks ändå fått vind i seglen igen och här glädjer jag mig åt kursuppgången istället. Ratos däremot står och stampar, men jag håller ut.

Två som rapporterat höjd utdelning är Getinge och Investor och jag räknar med fler höjningar i mina övriga bolag, om än små. Både Getinge och Investor visar dessutom på fin kursuppgång.

Investor rapporterar idag och i vd-ordet uttalar sig Börje Ekholm positivt om framtiden, fortsatta värden ska byggas och en attraktiv totalavkastning till aktieägarna eftersträvas, ambitionen är stadigt stigande utdelning.

Sett i backspegeln var det rätt att byta ut Svolder mot Investor som jag gjorde i höstas. Investor känns som ett helt annat bolag idag, från att ha betraktats som ett litet tråkigt investmentbolag har bolaget ökat aktiviteten och därmed höjt intresset för aktien. Jag kan tänka mig att öka på innehavet vid en rekyl.

Investmentbolag är dessutom ett bra alternativ till fonder, en hel korg med bolag som ger en bra riskspridning.

På tal om fonder ska jag se över mina ppm-fonder i veckan. Jag har en Rysslandsfond som dragit ned en del och vändningen i Ryssland tycks dröja. Moskvabörsen är lågt värderad, men det kanske är befogat, jag tycker den politiska oron tilltagit.

Jag har sålt min Xact Bull.

Idag är det tisdag och jag ska festa på årets första semla.

4 kommentarer:

Olle Qvarnström sa...

Vad blev resultatet för Bull-innehavet?

Håller med om att Investor ser bra ut nuförtiden, Industrivärden likaså.

finansmamman sa...

Cirka 5 procent. Ja, Industrivärden har också omvärderats.

Anonym sa...

Får inte ihop detta !
Köpte själv Xact Bull i fredags och sålde igår.
För mig blev det bara 2% i vinst ?
Prtocenträkning ?

finansmamman sa...

Hej, förstår att du undrar, men jag köpte min Bull tidigare. Ledsen om jag var otydlig.