7 januari 2013

Tillbaka i vardagen igen, ser fram emot det nya börsåret

Ja, så var jag tillbaka i vardagen igen efter en skön ledighet. Först har vi firat jul här hemma och sen bar det av till Spanien några dagar, skönt att lämna snödrivorna och känna på lite sol och värme.

Det är också befriande att slippa tänka på matlagning och det ständiga problemet vad som ska serveras på tallriken.

Vi märkte ingenting av Spaniens dåliga ekonomi, utåt sett verkar allt som vanligt, turistorterna är förmodligen förskonade, men det finns säkert problem där också som inte vi ser.

Med wi-fi på hotellet och Cnn på tv är det ganska lätt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i omvärlden, ska USA ramla utför stupet och så vidare. Det har inte varit så många börsdagar, men det har börjat bra.

Tittar jag tillbaka på året som varit är jag klart nöjd med utvecklingen av portföljen, en bra bit över index. Framför allt är det Hexagon som bidragit till uppgången, men även Hexpol, Getinge och Investor har gått bra för att nämna några. Jag har även gjort några fina vinster i bland annat Seamless, Cdon, NFO och G5 Entertainment.

Jag är däremot inte nöjd med utvecklingen i Kungsleden och Svolder, som jag sålt. Andra bolag som stått och stampat är Bure, Ratos och Alliance Oil, bolagen får dock stanna i portföljen.

Nu ser jag fram emot det nya börsåret, en hel del intressanta affärer har redan presenterats, Alfa Laval gör ett förvärv i USA och Skanska har fått två stora order, spännande framtid! Och hur ska det gå för Nokia, aktien klättrar vidare, kanske dags att ta hem vinsten.

Nu ska jag åka och fylla på matförrådet, ganska tomt efter helgerna och vad ska vi äta till middag?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan !
Vad har du för inställning till pref. Aktier ?
Är inte Sagax, Klövern och Balder Pref. aktier på ett ISK konto en bra och säker investering ?
God fortsättning !

finansmamman sa...

Hej och god fortsättning på dig också.
Det finns även en risk med preferensaktier.
Som nackdelar kan nämnas att utdelningen inte är garanterad, den bestäms på bolagsstämman och kan dras in om tiderna är bistra. Du får inte del av någon värdeutveckling, stiger räntorna finns det risk att kursen på preferensaktierna sjunker i värde. Bra att vara medveten om detta innan investering.