7 november 2013

Eftermiddag med Prins Daniel

Igår var det dags för den årliga Anders Wall-föreläsningen i entreprenörskap, denna gång tioårsjubileum. Det blev en inspirerande eftermiddag i Universitetsaulan med en rad intressanta föreläsare.

Först ut var Björn Wahlroos som underhållande beskrev sin syn på entreprenörskap. Det är svårt att bestämma sig om man ska satsa på att bli egen företagare, då är det lättare om man får sparken först, började Björn Wahlroos. Viktiga råd var annars att ha en grund organisation, ge medarbetarna visioner, vara öppen och lyhörd och inte glömma familjen.

Mernosh Saatchi berättade om sin kommunikationsbyrå Humblestorm och sitt engagemang i regeringens Framtidskommission. Hon tryckte mycket på mod, det gjorde för övrigt alla talare, det gäller att ha förmågan att identifiera och ta tillvara möjligheter, samt mod att hitta nya tillvägagångssätt.

Linus Holmsäter, presenterade Heyrobicskonceptet, ungefär som Friskis & Svettis, men anpassat för Kina. Där kör Heyrobics gympa på torg, parker och tak, tydligen omättligt populärt bland kineserna och efterfrågas nu även på andra platser i världen.

Fredrik Lindström, populär och rolig moderator, tyckte det var skönt om armhävningar och dylikt exporterades till Kina...

Mia Brunell Livfors, vd Kinnevik delade med sig av sina erfarenheter. Hon kom in lite på e-handel, hur mycket måste lösas i länder som inte är så utvecklade. I Nigeria till exempel finns inget postsystem och inga adresser, det löser bolaget genom att anställa egna distributörer för att kunna leverera snabbt till dörren.

Camilla Ljunggren berättade om sin resa med storsäljaren Pluring, disktrasehållaren. Det är Designtorgets mest sålda produkt genom tiderna, fantastiskt. Hon betonade vikten av att det är centralt att ha bra stöd runt omkring sig, det har hon säkert haft då hon endast sexton år gammal startade upp sitt företag.

Ja,det var en innehållsrik eftermiddag, förutom inbjudna talare bjöds även på musikunderhållning och tal av Anders Wall med tillhörande stipendieutdelning, kunglig glans även i år då Prins Daniel delade ut priset.

Nu ska jag titta närmare på Cavotes rapport.

7 kommentarer:

Martin sa...

Föreläsningarna kan ses i efterhand här:

http://media.medfarm.uu.se/play/kanal/159

mojo sa...

Ska bli intressant att läsa vad du anser om Cavotecs rapport ...dippade i sluthandeln efter en upp-o-ner resa under dagen.

finansmamman sa...

Hej och tack för länken Martin!

Ska återkomma till Cavotec.

Aktieingenjören sa...

Vad kul att du också var där. Jag satt lite utanför bild till vänster på ditt foto =).

finansmamman sa...

Roligt, synd att jag inte vet hur du ser ut då, men kanske inte så lätt att hitta på varandra bland 2000 personer.

Aktieingenjören sa...

Vi kan ta det nästa år eller om du brukar gå på ICT pubarna som anordnas i Uppsala ;).

Nu har förresten även jag kommenterat föreläsningen http://aktieingenjoren.blogspot.se/2013/11/ledarskap-i-kinnevik-och-samponordea.html

finansmamman sa...

Kul, då ska jag läsa ditt inlägg.Nej,jag brukar inte gå på ICT-pubarna.