5 november 2013

Säljer Moberg Pharma

Nu åker en av mina kryddor ut, Moberg Pharma. Europaförsäljningen motsvarar inte alls mina förväntningar, den minskar rejält.

Bolaget förklarar den minskade försäljningen med stora lagernivåer hos distributörerna, den underliggande försäljningen ökar dock, alltid en tröst.

Jag är rädd för att Moberg Pharma så småningom kommer att uppvisa ett liknande mönster på andra sidan Atlanten.

När kunden har förstått att Nalox inte tar död på nagelsvampen, vilket bolaget aldrig påstått, utan medlet endast ger nageln ett bättre utseende, mycket värt i och för sig, är det mycket troligt att kunden så småningom tappar intresset för produkten.

Konkurrensen är hårdare i Europa, här finns flera produkter som började marknadsföra sig när Moberg Pharma dök upp i hyllorna. Oftast säljs de medlen till en billigare penning. Händer samma sak i USA?

Efter rapporten känner jag mig tveksam till bolaget. Det är förstås mycket möjligt jag har fel, vem vet bolaget kanske visar lysande siffror om några år. Jag kommer fortsätta att hålla ett öga på Moberg Pharma.

Jag säljer med en liten förlust, jag är dock fortfarande med på ett hörn eftersom jag är aktieägare i Bure som köpte in sig i bolaget i somras. Just nu nöjer jag mig med det.

Med pengar från Alliance Oil och Moberg finns tillfälle till nya placeringar, men det är ingen brådska, det är bra att vara likvid när rätt tillfälle dyker upp.

Mitt senaste förvärv, Cavotec, kommer med rapport i veckan, spännande. Kursen kryper sakta uppåt.

6 kommentarer:

mojo sa...

Hej
pengarna från försälning kanske kan lämpa sig till en placering i DUNI ?
Vad tror du om det bolaget nu när Rune Andersson "håller i trådarna"

mojo sa...

Ja.. står för j ;-)
ordning och reda - missade det i ordet försäljning i tidigare kommentar.

mojo sa...

Fattas bara detta .... så är ordningen helt återställd :-)
Var en tid sedan denna gkordes - mycket har skett sedan dess i och för bolaget.
http://spartacusinvest.blogspot.se/2012/08/analys-av-duni.html#comment-form

Anonym sa...

Hejsan !
Vad det gäller Moberg Pharmas produkt Nalox så kan du använda den hur mycket och länge som helst.Varje tub kostar 300 kr. Du får bort en del av nageln men svampen försvinner inte. De preparat som finns på marknaden för utvändigt bruk har ungefär samma effekt. Det ända preparat som skall fungera är att du tar en receptbelagd tablett som har en massa biverkningar. Bla smak borfall. Så den branchen med nagelsvampprodukter verkar lite sisådär !
Ha det bra
Linus

Aktieingenjören sa...

Förra året gick jag igenom den befintliga litteraturen när det gäller Moberg Derma och konkurrerande produkter.

Rent praktiskt verkar det som att Nalox/Emtrix ibland kan bidra till att svampinfektionen läker ut men troligtvis gör den det inte.

Det som gjorde att jag inte investerade i Moberg Derma var att bättre konkurrenter är på väg och marknadsföringen av produkten verkar dessutom vara svår.

Återkommande nöjda kunder lär vara svårt att uppnå och det är svårt att differentiera sig från konkurrenter som Amorolfin (sämre) och Scholls nagelsvampsmedel (liknande men från känt varumärke).


http://aktieingenjoren.blogspot.se/2013/01/analys-moberg-derma-bast-i-klassen.html

finansmamman sa...

Hej,
Till Mojo,
Ja, Duni är ett kvalitetsbolag med bra ledning, kursen har dock gått upp en hel del, men den kan finnas mer att ta,dessutom ger bolaget bra direktavkastning.

Till Anonym och Aktieingenjören,
Jag önskar att Moberg Pharma hade flera ben att stå på, portföljen känns i tunnaste laget. Jag tror också Nalox tenderar att bli en engångsprodukt hos kunden.