19 november 2013

Lyssnat på spännande it- och teknikbolag hos Remium

Igår blev det ingen börs för mig, istället besökte jag Remiums kapitalmarknadsdag.

En rad spännande bolag inom it- och tekniksektorn presenterades, de bolag som intresserade mig mest var Dibs Payment, Seamless, Fortnox, Proact och Mindmancer, alla spännande på sitt sätt, men ganska svåranalyserade.

Dibs är leverantör av betalningslösningar. Vd Eric Wallin berättade om bolagets nya plattform Dibs Account som bolaget hoppas mycket på, det ska förenkla betalningsprocessen och öka omsättningstillväxten i Dibs. Än så länge är plattformen under test, men en lansering beräknas ske i slutet av året.

Dibs håller fast vid sina finansiella mål, 20 procent i omsättningstillväxt, 25 procents marginal och 60 procent av vinsten ska delas ut till aktieägarna. Ska bolaget nå målen gäller det att öka takten, kanske inte helt lätt då allt fler konkurrenter verkar dyka upp inom betalningsområdet.

Även Fortnox noterade skärpt konkurrens. Bolaget har utvecklat en ny plattform och ligger nu i framkant, utvecklingsarbetet är något som ständigt pågår och för att kunna behålla positionen arbetar närmare 50 procent av personalen  med utveckling.

Fortnox kommer att lansera en rad nya tjänster under 2014, bland annat fakturaköp. Än så länge ser det fortsatt bra ut, bolaget visar fin tillväxt och jag behåller mina aktier i Fortnox.

Det börjar ljusna för datalagringsföretaget Proact, åtgärdspaketet börjar verka. I takt med att informationsmängden ökar kraftigt  kommer behovet av en säker lagringslösning att öka, vilket bör gagna Proact.

Proact ser även Tyskland, Polen och Frankrike som intressanta nya marknader, antingen genom förvärv eller egen närvaro.

Jag behåller mina aktier i Proact, bolaget ser ut att vara på rätt väg. Några som har köpt aktier i bolaget på sista tiden är Svolder och Lannebo Fonder, uppenbarligen ser man potential.

Övriga bolag ska jag återkomma till imorgon.

Ikväll är det fotboll igen, nu gäller det vinna eller försvinna, det kan bli en riktig rysare. Jag håller tummarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste Proacts pressmeddelande häromdagen om ökad marknad för molntjänster, men det krävs lite mer substans för att övertyga mig. Under hösten har Microsoft lanserat molntjänster, Amazone har också givit sig in i detta. Och igår i CS stod det att HP i komb med Salesforce givit sig in i molnet, liksom Oracle i samarbete med Salesforce tidigare. Konkurrensen är minst sagt stor, oc MS är en gigant. Jag hade några aktier i Proact tidigare men sålde för ett par månader sedan. F ö har också en Skagenfond en blygsam del i företaget men det övertygarbinte mig. //Hälsningar Vanna

finansmamman sa...

Hej, ökad konkurrens kommer vi nog att få se även när det gäller molntjänster. Känner man sig inte övertygad är det bättre att avstå aktieköp, precis som du gör. Kanske klarnar det något när det gäller framtiden vid nästa rapporttillfälle.