1 november 2013

Alliance Oil sviker aktieägarna

Det är många upprörda känslor när det gäller Alliance Groups bud på Alliance Oil, upplägget visar sig lyda under bermudianska lagar. 

Här handlar det inte om att få med sig 90 procent av aktieägarna som brukligt, utan det är bermudiansk lag som gäller och då räcker det med att 75 procent av de närvarande vid den extra bolagsstämman 2 december röstar ja.

Eftersom Alliance Group redan innehar 45 procent av aktierna går budet sannolikt igenom, men helt säker kan man förstås inte vara.

Jag tycker budet är i snålaste laget, det är ju nu efter flera års satsningar med hjälp av aktieägarnas pengar som bolaget kan lyfta, som aktieägare vill man förstås vara med på den resan. Att sätta budpriset med hjälp av analytikers snittprognoser och spekulationer om uppköp är ett påhitt, det känns inte trovärdigt.

Samtidigt är jag inte ett dugg förvånad, Alliance Oil är långt ifrån en riskfri placering, bolaget har vid ett flertal tillfällen "kört över" sina aktieägare med ett antal riktade emissioner som lett till utspädning av aktierna, det är svårt att få insyn i bolaget och informationen är inte alltid den bästa.

Idag går det att sälja aktierna till nästan budpris, runt 59 kronor eller avvakta till bolagsstämman och se vad som händer, förmodligen blir aktierna inlösta till 60 kronor, men man vet ju aldrig, det kan bli stor uppslutning på stämman.

Jag agerar inte idag utan avvaktar, jag har haft mina aktier länge och 60 kronor ger mig trots allt en relativt bra vinst.

Trevlig Allhelgonahelg!

5 kommentarer:

Jesper sa...

Hej!
Jag tycker det är tråkigt att Alliance Oil kör över sina aktieägare som de gör.
Tror liksom du att budet kommer att gå igenom och de nya ägarna kommer att komma över bolaget extremt billigt.

Det är ju ändå aktieägarna som har stöttat bolaget och varit med på nyemissionerna senaste åren. Och de är ju de som har sett till att bolaget är där det är idag!

Man kan ju göra vad man kan genom att gå och lägga fram sina röster, men det kommer troligen inte att räcka.

Bara att hoppas på att budet kommer att höjas så att alla får sitt. Är själv inte ägare i detta bolag, men tycker synd om de som varit med några år.

Har du kollat upp OPUS Group ännu? Senaste veckan så är det många som har fått upp ögonen för detta guldkorn och omsättningen har gått upp ordentligt.
Många stora som har börjat köpa på sig aktier i OPUS. Även kursen har gått upp bra, men det är fortfarande mycket billigt för ett bolag som tjänar mycket pengar och ständigt växer.
Det är bara en tidsfråga tills de kommer få ytterligare kontrakt i tex.Chile.
Då snackar vi helt andra kurser:)
Idag var det typ 7/1 om man ser till hur många som ville köpa och vad som fanns till salu.

Härliga tider står för dörren!

Trevlig Helg!

Anonym sa...

Om man vill agera kan man fylla i en fullmakt från Aktiespararna då dessa har för avsikt att rösta NEJ på stämman den 2:a december. Tänker man röta JA kan man ju sälja nu eller göra ingenting.

http://www.aktiespararna.se/artiklar/Opinion/Aktiespararna-samlar-fullmakter/

börspappan sa...

vad spelar det för roll med lagar när det finns "lagliga" kryphål?
fimpa såna där "länder"-de har inget existensberättigande...

Anonym sa...

Som preferensaktieägare tycker jag budet ser helt ok ut.
Det enda tråkiga är att det blir småsvårt att hitta någon annan preferensaktie som ger samma avkastning.

/R

finansmamman sa...

Tack för kommentarer och tips. Har inte tittat på Opus ännu, ser att det är börsstoppat just nu...

Jag gissar att det dyker upp fler preferensaktier, men avkastningen kanske inte blir densamma.