12 november 2013

Köper Elekta

Efter lite funderande har jag beslutat att använda pengarna från försäljningen av Alliance Oil till en investering i strålterapibolaget Elekta.

Från ett riskbolag till ett medicintekniskt bolag som känns betydligt tryggare, dessutom ökar jag gärna inom hälsovårdssektorn, det ger mig bättre spridning i portföljen.

För inte så länge sedan fyllde jag på innehavet i Getinge, men den är alltid roligt med ett nytt bolag att följa.

Elekta har hamnat lite i bakvatten, kursen har pressats en tid då den senaste rapporten var något sämre en väntat, ett framtida vd-byte kan också vara ett orosmoment. Bolaget håller dock fast vid prognosen att växa med 10 procent per år.

Dessvärre lär inte cancerfallen i världen minska utan snarare tvärtom, de ökar. Därför tror jag på fortsatt tillväxt för Elekta, även om bolaget vissa kvartal inte når upp till förväntningarna, jag ser det som en långsiktig placering.

Intressant också med den nya strålmaskinen Esteya, som ska användas till behandling av hudcancer.

Det är verkligen fruktansvärda scener som visas från Filippinerna, arma människor. Hjälporganisationerna behöver komma igång snabbt, jag lämnar ett bidrag till Läkare utan gränser som planerar insatser snarast.

5 kommentarer:

Tore Johansson sa...

Tror C-rad ger mer utväxling än Elekta.
Visserligen till lite högre risk som dock sjunker snabbt framöver.
Tore

Anonym sa...

Hej!
Är lite nyfiken på ifall du fortfarande har kvar Intrum Justitia i portföljen. Någon tanke på att ta hem vinsten i så fall eller hur resonerar du kring den aktien?

Mvh Erik

finansmamman sa...

Hej,
Ja, C-rad är en annan intressant kandidat.

Jag har kvar Intrum i portföljen och har inga planer på att sälja just nu, en bra aktie i grundportföljen som står emot bra i sämre tider, dessutom ger bolaget en bra utdelning.

Jack sa...

Jag köpte Elekta.. får se hur det går. Som du säger skadar ju inte lite spridning av aktierna. Dags också att lösa ut lite aktier jag köpte i guld, lite sent kanske men känns som att jag inte vill snöa in på guld igen.

finansmamman sa...

Vi får hoppas att Elekta blir en bra placering på sikt.