14 januari 2015

Indien lockar

Idag lyser det mesta rött på börsen, om ingen vändning sker till eftermiddagen förstås. Det är ändå glädjande att några av portföljens innehav som tidigare stått och stampat nu börjat röra sig uppåt, jag tänker på Volvo som på bara några dagar gått upp 7-8 procent.

Bure Equity är ett annat innehav som också visat fin uppgång, flera av bolagets innehav har också skördat fina framgångar som till exempel Mycronic och Vitrolife. Bure har varit ett lite bortglömt investmentbolag som förtjänar mer uppmärksamhet. Läs gärna tidigare inlägg om Bure.

För den som är intresserad av investeringar på tillväxtmarknader ligger Indien närmast till hands, det tyckte den geopolitiska strategen Marco Papic från BCA Research som uttalade sig optimistiskt om landet på Skagens Nyårskonferens.

Han ansåg att de flesta tillväxtmarknader behöver reformer och Indien är ett land som just nu har en reformvänlig ledning och gynnas av ett lågt oljepris. Utan reformer stannar tillväxten.

Marco Papic varnade för Ryssland, om en placering på nuvarande nivå går upp med 20 procent bör den säljas. Anledningen är att så länge Ryssland inte genomför strukturella reformer kommer tillgångarna fortfarande att värderas lågt, därför bör investerare vänta på tecken på reformer innan investering.

Det är alltså inte bara geopolitik som ligger bakom det pressade Ryssland. Jag undrar om Marco Papic får rätt?

4 kommentarer:

Piratekonomen sa...

Intressant tajming, har precis skrivit om just Indien och övriga tillväxtmarknader i Asien här.

Jag gillar Indien men en annan marknad som också kan ha potential är Filippinerna.
Landet ger ett gott generellt intryck men jag vet faktiskt inte om just nuvarande regering kan anses reformvänlig eller ej.

finansmamman sa...

Hej,
Ja, Filippinerna visar fin tillväxt, men jag kan inte heller bedöma hur pass reformvänlig regeringen är.

David sa...

Hej!

Vad tror du om fortsättningen i Indien? Börsen där steg med över 28 % under 2014. Tror du att 2015 kan leva upp till det?


Hälsningar!
David/www.aktieinkomster.se

finansmamman sa...

Hej, svårt att veta, men flera analyshus uttalar sig positivt om Indien även 2015.