26 januari 2015

Rapportperioden ger fina möjligheter


I helgen har det blivit skidturer både lördag och söndag, härligt. Jag hoppas snön får ligga kvar, längdskidor är en bra motionsform som känns i hela kroppen.

Det var inte lika härligt när bilen plötsligt bestämde sig för att stanna. Det blir en del pyssel med att försöka få igång den idag. Bilar kan vara ett riktigt elände och stora pengaslukare.

Jag har fått många frågor om den nya nätmäklaren Degiro. Men jag har inga bra svar, jag har mest surfat runt på sidan av nyfikenhet och inte gjort några detaljstudier, jag har inte några planer på att byta nätmäklare. Jag är nöjd med de mäklare jag har, både nätmäklare och storbank, därmed inte sagt att de kan bli bättre. Sen är billigast inte alltid bäst.

Hur Degiro kommer att klara sig i Sverige får tiden utvisa, det kan bli framgångar, men mäklaren kan också försvinna från scenen, vem vet.

Valet i Grekland är över, än har inte börserna påverkats nämnvärt, valutgången kom inte som någon överraskning. Men det kan nog bli oroligt en tid med försök till omförhandling av avtal och Greklands vara eller icke vara i eurozonen. Riskaptiten kan förändras snabbt.

Rapporterna kommer även bestämma börshumöret, den här veckan är jag mest spänd på Ericsson, Getinge, Sandvik och Intrum Justitia som är några av mina innehav. Rapportperioden med ibland överreaktioner åt båda hållen brukar ge bra tillfällen att köpa och sälja.

Nu ska jag ta itu med bilen.

4 kommentarer:

Minimalisterna sa...

Jag är nyfiken på vad du tror om Lexington som börsnoteras inom kort? Kommer du själv teckna aktier i bolaget?

Lycka till med bilen! Vi är i valet och kvalet mellan att köpa egen bil nu när familjen utökas vs gå med i en bilpool. Det är bland annat sådana exempel som du nämner som gör att vi avskräcks från att äga egen bil ;)

/ Fru Minimalist

Aktieräven sa...

I princip borde ju dagens teknik göra att kostnaderna (courtage) är detsamma oavsett om jag väljer att handla i Stockholm, Madrid eller New York. Bra att det finns mäklare som driver på den utvecklingen. Sedan är ju courtaget inte allt.

Signs sa...

ser i dagsläget degiro som ett komplement för att investera på marknader utanför norden. Men först måste de komma med ISK lösning..

finansmamman sa...

Hej,
Till Minimalisterna,
Jag ska återkomma till Lexington, har inte läst prospektet ännu. Bilpool ä ringen dum idé, samtidigt ger egen bil frihet.

Till Aktieräven,
Mycket möjligt vi får lägre courtage i framtiden.

Till Signs,
Ja, det är en fördel att själv kunna investera på marknader som tidigare varit stängda.