30 januari 2015

Äntligen lyft för Sandvik

Det går bra på börsen, extra roligt att Sandvik överraskade med en bra rapport och äntligen blev det ett lyft för aktien. Visserligen finns orosmoln kvar, men jag hoppas och tror att det värsta är över.

För den tålmodige och långsiktiga investeraren kan det finnas potential i Sandvik, aktien har stått och stampat under en lång tid, inte obefogat i och för sig, men med stabilare efterfrågan, strukturella åtgärder och effektivisering ser framtiden ljusare ut för Sandvik.

Nu har både Volvo och Sandvik, två eftersläntrare, fått upp farten. Nästa vecka kommer Volvos rapport och jag hoppas förstås att den fina uppåttrenden ska fortsätta, men säker kan man ju aldrig vara. Läs gärna tidigare inlägg om Sandvik och Volvo.

Jag har fått ned priset på bilförsäkringen. I veckan ringde jag försäkringsbolaget i ett helt annat ärende, men passade på att fråga om bilförsäkringen och inom några minuter hade jag tjänat en tusenlapp genom att byta försäkringsbolag.

Nu ska bilen in på service på måndag så pengarna äts upp direkt dessvärre. Men det lönar sig alltså att jämföra försäkringar, det finns pengar att spara.

Trevlig Helg!

7 kommentarer:

Familjen oberoende sa...

När jag bytte till Vardia på både bil och hus fick jag en premie som var 5000kr lägre på årsbasis. Helt otroligt vilka marginaler de "gamla" bolagen har. Skrev om det ifjol: http://varaplaceringar.blogspot.se/2014/08/vardia-utifran-ett-kundperspektiv.html?m=1

Anonym sa...

Jag är övertygad om att Volvos rapport kommer att vara positiv. Allt tyder på detta. Jag anser heller inte att kursen är övervärderad då den bör ligga på minst 105 nära utdelning.

Anonym sa...

Har för mig att du skrev om sivers ima för ett tag sen. Vad tror du om bolaget nu?

finansmamman sa...

Hej,
Ja, det går att pressa priserna, samla alla på ett ställe brukar också ge rabatt. Det krävs dock en del arbete att jämföra villkoren.

Hoppas du får rätt angående Volvo!

Jag har inga nyheter om Sivers Ima mer än att bolaget har bytt vd och anställt en finanschef. Spännande produkt, men väntar på fortfarande på genombrottsorder.

Anonym sa...

Ang Sivers IMA holding

Ser mycket lovande ut för dom med de tunga namn de har fått in i både ledning och styrelse.

Jag gick själv in efter nyemission då det känns som att de nu har rätt förutsättningar för att göra detta företag till en succé.

Givetvis är det fortfarande ett förhoppningsbolag men ser man det så så är det nog ett av de tryggare förhoppningsbolagen. De har en basverksamhet i grunden och har även breddat sitt radarsortiment. Deras stora break ligger dock inom utvecklingen av de nya 5G näten.

För ingen tror väl att vi kommer att använda internet mindre närmaste åren? Nej snarare kommer våra krav på uppkoppling att accelerera.

Anonym sa...

Bilförsäkring går bara att byta på huvudförfallodagen eller om du säljer bilen. Så det låter inte trovärdigt detta med att du bytte bolag och sparade tusen kronor.

finansmamman sa...

Hej,
Årsförfallodagen på min bilförsäkring inträffar i dagarna. Det gick alldeles utmärkt att avstå förnyelse, att säga upp den och teckna en ny med ett annat försäkringsbolag.

Jag brukar omförhandla mina försäkringar ett par månader innan förfallodag, dock inte varje år.