7 januari 2015

Två ljuspunkter, G5 Entertainment och Volvo

Ja, så var det slut på den sköna ledigheten och vardagen tar vid igen, sista terminen börjar för sonen i gymnasiet och dottern har åkt tillbaka till fortsatta studier och tennisspel i USA. Och jag känner mig redo för ett nytt börsår där varje dag är spännande.

Året kunde ha börjat bättre, hittills pekar börsen nedåt och oljepriset fortsätter att rasa, men som vanligt finns det vinnare och förlorare på det mesta.

En ljuspunkt är dock spelbolaget G5 Entertainment som gjorde ett ryck uppåt efter att ha släppt prognossiffror för det fjärde kvartalet, bolaget räknar med en försäljningsökning på 88 procent, jämfört med fjolårets siffror för samma period.

Inte illa om prognosen stämmer och det brukar G5:s prognoser göra. För helåret 2014 räknar G5 med en försäljningstillväxt på 78 procent jämfört med 2013.

Det ser alltså positivt ut för G5, jag gissar att första kvartalet kommer att fortsätta i samma spår, ledighet och nya julklappar i form av smartphones och läsplattor brukar öka försäljningen av spel.

Ingen nyhet i och för sig och det är förmodligen redan inprisat i aktiekursen. G5 Entertainment är ett spännande, men riskfyllt bolag, spelbranschen kan ändras snabbt. Det har bolaget redan erfarit som genomgått en omställningsperiod, resultatet börjar visa sig nu. Jag behåller aktierna de närmaste kvartalen.

Annat att glädja sig åt idag är Volvos uppgång. Börjar försäljningen äntligen lossna?

God fortsättning på det nya året!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tror också att det börjar lossna rejält för Volvo snart. Bör även få viss draghjälp av USA-konjunkturen. Vad som blir extra intressant också snart är all satsning på internet som byggs in överallt. Inte minst i bilar. Internet och kommunikation tror jag kommer expandera kraftigt i många år till. Dessutom är ju hela teknikbranschen van vid prispress och kan komma att vara en viss hedge ifall risken kommer öka med deflation i omvärlden.

Husbilsbloggen sa...

Det är många amerikanska aktier som är intressanta just nu.

Anonym sa...

Jag ska eldapå Volvo lite till. Det låga oljepriset gör det enklare att sälja gamla hederliga Fordon med IC motorer. I USA ökade försäljningen av bensinslukande pickuper under sista delen av 2014. En liten pusselbit bland andra som kan hjälpa försäljningen under första delen av 2015.

Aktiekungen sa...

Volvo känns urstarkt nu. Jag gissar på kurs över 90 i början av februari och sedan över 100 när utdelningen närmar sig. Ett tips ang internet som byggs in överallt som någon ovan skriver, Siver IMA holding har komponenter för framtidens mobilnät 5G som är på väg att rullas ut och även inom radar som i allra högsta grad är hett inom fordonsindustrin. Kursen bör springa iväg det närmaste kvartalet. Lycka till!

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer och tips!