29 januari 2015

Säljer Getinge

Vilken revansch för Getinge, aktien steg kraftigt i samband med rapporten som innehöll information om de pågående diskussionerna med FDA.

Enligt vd är en överenskommelse med FDA nära och kostnaden kommer antagligen att belasta 2015 års resultat med ca 500 miljoner kronor.

Till det kommer kostnader för de åtgärder Getinge tvingats vidta för att säkra kvalitetsledningssystemet inom Medical System, totalt landar kostnaderna runt 995 miljoner kronor. En dyr historia för Getinge och aktieägarna, dessutom sänks utdelningen.

Efter uppgången passar jag på att sälja mina aktier i Getinge med en bra vinst. Det är mycket möjligt att jag återkommer som aktieägare i Getinge i framtiden, men än känns det en aning osäkert angående FDA, jag vill gärna se ett slutgiltigt besked.

Jag måste säga att Getinge har en otrolig förmåga att repa sig, många trodde nog att bolaget skulle få svårt att resa sig efter all turbulens som varit och fortfarande pågår. Jag nöjer mig dock med vinsten den här gången och funderar istället över nya investeringar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klokt. Jag skulle kunna tänka mig Biotage då istället som verkar ha fått igång tillväxten och samtidigt brukar ha okej direktavkastning. Denna aktie har jag för mig också klarade senaste finanskrisen helt okej. Den enda betydande nackdelen som jag ser det skulle vara likviditeten. Men jag tror den är på gång att förbättras. Det finns de som tycker att denna typ av aktier är dyra idag. Men om vi har en lågräntemiljö i 3 år till så kan man behöva förändra sina utsagor.

Kristina sa...

Vad gör du med dina vinster? Jag tycker alltid det är svårt att veta hur man bäst ska investera/placera dem.
Hälsningar

finansmamman sa...

Hej,
Till Anonym,
Ja, Biotage kan vara intressant, eventuellt ökar jag i Raysearch.

Till Kristina,
Det varierar, ibland konsumtion, en resa till exempel. Oftast väntar jag och försöker köpa på rekyl, men i vilket bolag är alltid en svår fråga, många gånger ökar jag i bolag jag redan har.