13 december 2010

Budet på Q-Med i underkant

Det är mycket som händer på börsen på måndagsmorgonen. En av nyheterna är att det schweiziska bolaget Galderma Pharma lägger ett bud på Q-Med, ett kontantbud på 75 kronor per aktie.

Galderma Pharma är ett internationellt läkemedelsföretag fokuserat på hudsjukdomar, med köpet av Q-Med hoppas man nu bli marknadsledande inom området.

Vem minns inte tidigare försök till utköp, då till priset 39 kronor och som följd en protesterande styrelse och upprörda aktieägare.

Den här gången tror jag det går vägen, styrelsen är med på noterna och rekommenderar budet. Storägaren Bengt Ågerup har förbundit sig att acceptera budet och flera större aktieägare är tydligen också välvilligt inställda till budet.

Det är bara att inse att konkurrensen har hårdat betydligt inom Q-Meds område, det blir tuffare för varje år som går. Det gör också att det kan vara lättare för Galderma att få igenom budet.

Det som är svårvärderat är Q-Meds forsknings- och utvecklingsprojekt, här finns en stor potential och med tanke på denna kan jag tycka att budet är en aning i underkant.

Idag står Q-Meds aktiekurs i 74,50 kronor. Man kan nu välja att sälja aktierna eller avvakta och hoppas på ett högre bud.

2 kommentarer:

Gustav sa...

Ser inte om du har Q-Med i din aktielista - har vi anledning att gratulera?

finansmamman sa...

Jo, jag har Q-Med, listan är endast delar av mitt aktieinnehav.