2 december 2010

Hexagons nyemission, hittills en bra affär

Idag börjar teckningsperioden i Hexagons nyemission, även handeln med teckningsrätter börjar idag. Just nu står teckningsrätterna i 22 kronor.

Jag har inte tagit ställning till ännu hur många aktier jag ska teckna, det ska jag räkna på i helgen. Oavsett om man tecknar sig för aktier eller säljer teckningsrätter ser det ut att bli en bra affär.

Ikväll kommer besked från amerikanskt håll hur man ser på Q-Meds Solesta. Ett snitt av åtta analytikers bedömning för ett rekommenderat godkännande ligger på 73 procent. Sedan 2006 är Solesta godkänt för försäljning i Europa.

Jag chansar och behåller mina Q-Med och hoppas på ett positivt besked. Råkar Q-Med ut för ett bakslag lär kursen backa, men tillfälligt.

Detta är inget slutgiltigt godkännande utan ett utlåtande från en rådgivande panel till FDA. Kompletteringar för ett godkännande kan begäras och Q-Med får jobba vidare på sin ansökan.

Årets julklapp, en surfplatta. Ja, det är inga dåliga julklappar vi önskar oss. Jag skulle gärna vara ägare till en surfplatta om den kan ersätta min laptop, den är liten och smidig och lätt att packa ner i väskan.

Kanske har den en given plats på soffbordet i framtiden, för tidningsläsning m.m. Men får man inte ont i nacken, det blir ju en annan vinkel?

4 kommentarer:

Allan sa...

Du har den i vilken vinkel du vill såklart.

Anonym sa...

NISSE sa....
Jag tycker att texten i en tidning är mer lättläst.

Anonym sa...

Du verkar ha bra koll på nyemissioner. Hur fungerar det med den subsidiära teckningsrätten. Innebär den att om det finns teckningsrätter som tillåts förfalla så kan man bli tilldelad fler aktier för 74 kr/aktie? I så fall verkar det som en väldigt bra affär. Med tanke på att prospektet för nyemissionen inte får spridas till USA så kanske det kan bli en del teckningsrätter som förfaller.

/Markus

finansmamman sa...

Ja, jag har nog också svårt att släppa papperstidningen.

Markus,
Om inte alla teckningsrätter utnyttjas finns det möjlighet att teckna sig för fler aktier. Det finns anmälningsblankett på Hexagons hemsida eller hör med din mäklare.