15 september 2014

Försiktig med nyinvesteringar

Det blev en sen natt med valvaka, även om valutgången var tydlig på ett tidigt stadium sitter jag gärna uppe och lyssnar på tal och kommentarer.

Den närmaste tiden kommer att handla om regeringsbildningen, det blir ingen lätt uppgift för Stefan Löfven. Valutgången bäddar för kaos som många förutspått, det värsta scenariot slog in.

Börsen har redan intecknat valutgången, men drar det ut på tiden med regeringsbildning och eventuellt nyval i framtiden kan det påverka, marknaden uppskattar inte ett osäkert politiskt läge. Samtidigt lever vi i en global värld och en eventuell börsrekyl kan vara tillfällig.

Det blir spännande dagar framöver, lyckas Stefan Löfven sy ihop en ny regering och medför Fredrik Reinfeldts partiledaravgång slutet på Alliansen? Frågor som ska besvaras.

Så till börsen som visar en liten uppgång idag. Ratos börsnoterar Inwido, något som det ryktats om länge. Noteringen bör ge en bra vinst och tillskott i kassan för Ratos.

Preliminärt startar teckningstiden för allmänheten den 16 september - 24 september och första dag för handel med Inwido på börsen planeras till 26 september. Prospekt finns på Ratos hemsida.

Jag kommer inte att teckna mig för aktier i Inwido, men hoppas att en lyckad notering kan få fart på Ratosaktien.

Under den turbulenta tid som förmodligen följer är jag försiktig med nyinvesteringar. Men jag är också beredda att handla om en rekyl infinner sig, det kan innebära köptillfälle.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Ang inga nyinvesteringar. Känns inte nuvarande kurs i Ratos lockande?

Anonym sa...

Undrar också vad du tycker o Volvos nuvarande kurs?

Undrar samma, känns Ratos lockande?

Anonym sa...

Problemet med Ratos är att ingen kan vara säker på att utdelningen på 3 kr bibehålls innan bolagsstämman....Hur ska Ratos bli av med Aibel inom överskådlig tid?

finansmamman sa...

Hej,
Jo, både Ratos och Volvo har lockande kurser, men jag är nöjd med mitt innehav i båda aktierna.Jag tror inte utdelningen kommer att sänkas och Aibel kommer nog att bli kvar i Ratos portfölj en längre tid.