29 september 2014

Hexagon kryddar med BIMobject

Som aktieägare i Hexagon reagerade jag på ett pressmeddelande i förra veckan som annonserade att BIMobject gör en riktad nyemission till Hexagon. Under tiden jag läste hann kursen gå från 14 kronor till 18 kronor, för att sedan fortsätta till 21 kronor.

Nu visste jag ingenting om bolaget, då hade det varit bättre att trycka på köpknappen direkt och läsa efteråt, men det är ändå inte riktigt min strategi. Den används desto flitigare av min man och ibland går chansningen hem.

Jag blev ändå vaken för BIMobject och har läst lite om bolaget, dock har jag inte hunnit med någon djupare analys. BIM står för Building Information Modeling.

Lite förenklat kan man säga att BIMobject tillhandahåller en internetbaserad produktkatalog, en produktportal för bygg-och inredningsbranschen. Av kundernas produkter skapas virtuella kopior som BIM-objekt, de kan sedan användas under hela byggprocessen av till exempel arkitekter och byggkonsulter.

Kunderna finns över hela världen, spanska Roca, Hilti, Knauf, Equitone och Assa Abloy för att nämna några. Portalen har över 50 000 registrerade användare och produkter från över 250 tillverkare och växer snabbt.

Med en förstärkt kassa kan BIMobject gå vidare med tillväxtplanerna och utvecklingen av  molntjänsten. Att Hexagon går in som partner är intressant, men placering inte på något sätt  riskfri, BIMobject befinner sig fortfarande i en uppstartsfas och hur det ser ut med konkurrenter har jag inte forskat i. Jag kommer att hålla ögonen på bolaget, eventuellt köper jag några aktier. 

I helgen har vi varit en tur i svampskogen med ganska magert resultat, vi hittade visserligen massor med trattkantareller, men alltför små. De får stå på tillväxt till nästa helg, hoppas ingen annan hinner före.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Vill bara berätta att vi använder oss utav bim på vårt byggföretag. Och jag som hantverkare tycker det är fantastiskt bra!
istället för pappersritningar så kollar man på läsplattan eller i mobilen med denna tjänst. Du kan se rumsbeskrivningar i alla olika vinklar.

Och i planeringen inför byggen så syns det snabbt om rör,el,inrede osv. kommer att krocka. Så det blir mycket mindre fel, som betyder väntan på nya ritningar och kostar mycket pengar annars.
Jag äger inga aktier än, men är sugen på att köpa.

Anonym sa...

Jag har kollat in profilgruppen. Har lite svårt att förstå nedgången som skett under senare tid. Har aldrig tyckt att detta har varit något direkt dåligt företag. Vet inte om du har kollat på företaget ? Själv tror jag rent allmänt att användningen av aluminium kommer att öka ute i samhället

Tror att PV Enterprise var en rätt stor kund tidigare. Men det är ett tag sedan nu de gick i konkurs. 2011

Dalen sa...

Hej FinansMamman!!
Minns du köpte in dig i Africa Oil för ett tag sedan. Hur ser du på utsikterna nu? Är det en överreaktion och köpläge eller finns det risk för ytterligare kurs press från eventuell PP, kommande reservuppdateringar (Etom, Sala) eller dylikt?
Tack för en bra blogg och hoppas svamparna finns kvar nästa helg...
Hälsningar från Dalen

finansmamman sa...

Till Anonym1,
Roligt att höra av en användare att bim fungerar bra och att du är nöjd. Förstår att det måste underlätta och spara värdefull tid.

Till Anonym2,
Jag är inte insatt i Profilgruppen, har därför svårt att uttala mig om bolaget.

Till Dalen,
Aktien pressas av
uppdateringar,torrborrningar, ny skatt i Kenya m.m. vilket ger sänkta riktkurser. Svårt att sia om framtiden, lite av en lottsedel med hög risk. Positiva nyheter kan ge bra skjuts uppåt. Jag behåller mina aktier tills vidare.