22 september 2014

Fortsätter på ämnet online

Jag fortsätter på ämnet e-handel och Kinnevik. På kapitalmarknadsdagen talade även Cdons vd, det var kanske inte så mycket nytt som kom fram. Modebolaget Nelly har hittat sin nisch med snabbt partymode inriktat på ungdomar. Bolaget ökar satsningen på egna märken, ett grepp som utvecklats bra.

Gymgrossisten ökar försäljningen och ligger helt rätt i tiden med den gym- och hälsotrend som pågår, det öppnar ju gym i var och vartannat gathörn. Men hur hälsosamt är det egentligen att stoppa i sig kosttillskott och proteinpulver, men det är ju upp till var och en förstås.

Detta måste ändå vara peaken på gym, om ett antal år i får vi antagligen se flera gym stänga, som med golfbanor. På sikt tror jag försäljningen för Gymgrossisten kommer att vika, men öka i närtid.

Cdon.com jobbar på med sin omformation, inriktningen är numera ett online varuhus. Ett eget betalningssystem testas, Qliro, det har visat goda resultat hittills.

Ett annat område inom Kinnevik som utvecklas snabbt är finansiella tjänster. Bayport som tillhandahåller mikrokrediter i Afrika och Latinamerika har vuxit 20 gånger sen Kinnevik tog steget in. Bayport finns i länder med hög tillväxttakt och planerar att expandera geografiskt. Potential finnes.

BIMA erbjuder försäkringar genom mobilen på tillväxtmarknader, främst liv- och sjukförsäkringar. Det här är ett stort område, då försäkringar för stora delar av befolkningen är ett okänt begrepp. BIMA är ett relativt ungt bolag, men försäkrar redan idag nio miljoner människor.

Allt är naturligtvis inte bara guld och gröna skogar, konkurrenter lär dyka upp. Och hur går det för Kinnevik och övriga onlinebolag i västvärlden när Alibaba expanderar, dess kassa är ju stark efter börsintroduktionen.

Jag nöjer mig med en liten andel i Kinnevik, det är spännande att vara med på tåget. För den som är intresserad finns presentationerna från kapitalmarknadsdagen uppe på Kinneviks hemsida.

Idag är det verkligen höst. I helgen var vi ut till stugan och plockade ihop lite inför vintern, stängde av vattnet osv. Skönt att ha det klart. Och som vanligt undrar jag vart den här sommaren tog vägen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker inte du att bemanningsföretagen är intressanta? Med tanke på valutgången.
Själv tror att jag det finns många pärlor att hitta där för tillfället

finansmamman sa...

Hej,
Jag tycker bemanningsbranschen är svår. Med ny regering kan nya villkor följa. Men de små bemannarna kan vara intressanta t.ex. NGS,SJR och Dedicare. Hög direktavkastning dessutom.

börspappan sa...

vad heter Percy Barneviks företag med microlån? finns det på börsen-hur stort är det?

finansmamman sa...

Tror du menar Hand-in Hand. Det är inte börsnoterat.