12 december 2014

Är det dags för oljeaktier?

Imorgon kommer traditionsenligt några av nobelpristagarna till Uppsala och håller öppna föreläsningar. Jag har tänkt gå och lyssna till ekonomipristagaren Jean Tirole under rubriken "Market Failures and Public Policy".

Men det gäller att vara ute i god tid, platserna brukar fyllas snabbt. Föreläsningarna sänds också direkt på webben, länk här.


Det händer mycket i stan nu, Musikhjälpen har med sin glasbur intagit Stora Torget och det är evenemang knutna till Musikhjälpen över hela stan. Jag passerade torget när Jill Johnson sjöng och passade då på att bidra till insamlingen.

Jag hade inte riktigt klart för mig hur stort detta projekt är, men det är fantastiskt att se så många engagerade människor som arbetar för att spridningen av hiv ska stoppas. Det går att bidra till insamlingen på olika sätt, på Musikhjälpens hemsida finns alternativen.

Det ser ut att bli ett trist slut på börsveckan och råvarurelaterade aktier tar stryk, framför allt oljeaktier. Det känns ändå frestande att köpa oljeaktier, de har ju fallit under lång tid nu.

Men frågan är om de inte går att köpa till lägre pris nästa vecka eller en bit in på nästa år. Än ser inte prisfallet ut att avta.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Fattigbonddräng sa...

Det är alltid svårt att träffa botten i sina köp. själv köper jag Aker månadsvis ett taf till att även norska kronan har blivit billigare gör inte ont det heller.

Svante1 sa...

Oljan vänder upp om en vecka, månad eller halvår.. Svårt att sia om. Ligger mycket tungt i Lupe och Enquest..Kommer inte att sälja förrän oljan når 100-nivån. God Jul önskar jag

SparaKlokt sa...

Statoil är ett intressant oljebolag, som bör bevakas.

finansmamman sa...

Tack för kommentarer! Nej, det är inte lätt att pricka botten.
God Jul på er också.