17 december 2014

Fartblind ledning i SCA

Styrelsen i SCA måste ha blivit fartblind, det flygs kors och tvärs med vänner och bekanta, allt från jaktresor till fotboll, en och annan affärsresa har det naturligtvis också blivit.

Jag är förvånad att ledningen inte själva har insett hur fel detta är i modern tid, det rimmar illa med bolagets miljö och hållbarhetsarbete. Förhållningssättet får mig att tänka på en förgången tid då företagsledningar tog sig större friheter. Jag hade hoppats att den tiden var förbi.

Det är kaos i Ryssland och rubeln rasar. Otroligt hur snabbt allt kan ändras och vem hade trott på ett oljepris under 60 dollar. Det är nya förutsättningar och nya tankegångar, vilka bolag påverkas?

Jag har inte vidtagit några åtgärder ännu utan ligger kvar med mina innehav. Men oroligheterna kräver ändå bevakning av börsen framöver, ingen större svårighet med dagens teknik då internet finns på de flesta platser, det går ju dessutom att få en snabb överblick av börsläget på mobilen. Men lite julefrid hoppas jag ändå på.

Mitt i alla oroligheter finns ändå små positiva tecken, i euroområdet ser det ut som inköpschefsindex för industrin stiger, om än lite, ett tecken i rätt riktning. Samtidigt stundar val i Grekland, utgången oviss, kan det leda till nytt eurokaos?

Börsen är nedåt idag igen, december är en månad då många justerar sin portfölj, vinsthemtagningar och kvittningar sätter press. Det ska bli spännande att se hur det nya året startar.

I eftermiddag blir det julbak, pepparkakor och saffransbröd, ett måste till julen.

6 kommentarer:

Signs sa...

En man av den gamla skolan - sågar klimathoten (globala uppvärmningen är inget att oroa sig för det finns minsann rapporter för detta som han har läst..) och väljer bort att vara med under sina barns uppväxt till den grad att han glömmer bort deras ålder. (ja, tyvärr sant, lyssna på tidigare eko intervju med honom..)

Hans största personliga intressen är segling och jakt. Hoppsan vilken lustig slump att SCA sponsrar segling med halvmiljardbelopp och att just ett jaktparadis står i centrum då de ska ha kul..

En tråkigt utdaterad gubbe helt enkelt. Ett under att han fått vara med så länge.

finansmamman sa...

Ja, du har så rätt, hela förhållningssättetet andas förgången tid. Märkligt att ingen grävt upp detta tidigare.

börspappan sa...

SCA har ju gått bra men i år litet sämre så nu börjar man gräva-så här går det tydligen till även i Sandvik och pg Gyllenhammar hade sitt privatjet tomt som en jolle efter trafikflyget om den skulle behövas-världsrekord?

börspappan sa...

och Svanberg på BP säjer ett par grader mer eller mindre spelar ingen roll....

Anonym sa...

Det är de många Entreprenörer som jobbar åt SCA som betalar! Jag har varit en av dessa som har haft skogsmaskiner och utvecklat dem sedan början av sextiotalet. Förhandlingar om priser existerade tills i början av 2000 sedan är det krav och hot från deras sida, kör du inte för ett pris de bestämmer så får du sparken. Varför slutar de inte då? Svar för mycke skulder! Hålls sedan under armarna av bolagen så de har näsan över ytan

finansmamman sa...

Tack för kommentar!