10 juni 2009

Alliance Oil överraskar

Råvarupriserna fortsätter att klättra uppåt, igår noterade oljan årshögsta 71 dollar. Den amerikanska energimyndigheten spår ett snittpris på WTI-oljan till 58 dollar per fat år 2009 och 67 dollar per fat under 2010.

Svag dollar, börsuppgång och återhämtning i ekonomin sägs vara orsaker till uppgången, medan andra menar att uppgången för oljan är för snabb och bygger mest på spekulation. Jag hoppar inte på oljetåget just nu utan tittar istället på zink, kanske blir det köp idag.

Alliance Oil överraskar idag med en riktad nyemission, ingenting för oss småsparare alltså. Något liknande gjorde man för ett par år sedan, även då sjönk kursen kraftigt för att sedan återhämta sig.

Pengarna ska användas till att stärka kassan, minska skulder, öka tillväxten och ge möjlighet till förvärv. Jag hade gärna varit med på emissionen, eftersom det blir en utspädningen av aktierna på sikt.

Men det behöver inte bara betyda något negativt för oss mindre aktieägare utan man får försöka se det som positivt att bolaget stärker kassan. Hur som helst är det en spännande aktie att äga.

Börsen fortsätter att stiga och det är bara att tacka och ta emot, det börjar se riktigt bra ut på depån.

4 kommentarer:

Råvaror sa...

Jag tror att både starkare dollar och lägre börskurser kommer att sänka oljepriset från nuvarande nivåer.

Jim sa...

Jag tycker att det verkar som ett illavarslande tecken att AOIL återigen behöver mer pengar. Det är över 1 år sedan Barski sa att det var färdigköpt oljekällor och att fokus skulle övergå till att generera vinst. Jag är inte insatt i den nu pågående NYE så vet inte vad pengarna ska användas till, men riktade NYE är ju aldrig oss småsparare till gagna och ibland är det endast ett sätt att öka någon huvudägares makt i bolaget.

finansmamman sa...

Till Råvaror: ja,det är nog ett troligt scenario.

finansmamman sa...

Till Jim: ja, det blev nya bud helt plötsligt.En riskfylld placering som överraskar ofta.