16 juni 2009

Det ljusnar för Volvo

Volvo har haft kapitalmarknadsdag och tycker sig se en ljusning i tillväxtländerna, främst i Kina och Indien där stimulanspaketen börjat verka, däremot har man inte sett någon vändning i Europa och Nordamerika men botten tros vara nådd.

Efter gårdagens dystra leveranssiffror som i och för sig var väntade, känns det skönt att höra att ledningen ändå är försiktigt positiv. Det hjälpte ju även aktiekursen då Volvo tillhörde vinnarna idag. Själv tror jag på bolaget även om det ser tufft ut just nu, det ingår i min långsiktiga portfölj.

Det måste kännas oerhört skönt för Saab och dess anställda i Trollhättan att äntligen ha fått en ny ägare och ett slut på alla spekulationer. Hoppas nu detta blir en bra lösning för alla inblandade och att så många som möjligt får sina jobb tillbaka.

AstraZeneca har fått en förtjänad uppgång den senaste tiden. Aktien har varit lågt värderad under våren och inte riktigt hängt med rallyt. Jag tror den har mer att ge, lite osäkert dock hur vårdreformen i USA kan komma att påverka läkemedelsaktier överlag, där kan komma överraskningar.

4 kommentarer:

Nyfiken sa...

Hej,
För ett tag sedan var du väldigt positiv till Sandvikaktien och tänkte köpa. De senaste nyheterna om vinstvarning och väldigt låg orderingång för Sandvik tycker jag verkar oroande.
Har dessa uppgifter fått dig att ändra uppfattning om att Sandvik är ett lämpligt aktieköp i nuläget?

finansmamman sa...

Till Nyfiken:

Jag har ännu inte köpt Sandvik utan har inväntat en rekyl, den ser ut att komma nu, men jag avvaktar ytterligare med köp.
På sikt är jag övertygad om att Sandvik är en vinnare.

BullBear sa...

Getupdated (som du själv köpte och trodde på) har inte visat någon tendens till att vända uppåt under de senaste 4 månaderna...eller egentligen under de senaste 2 åren(!!). Varför tro du så stark på detta företag och när tror du det vänder?

Tack för en annars bra site.

finansmamman sa...

Till Bullbear:

Jag tycker branchen är intressant och där borde finnas mycket att hämta. Jag hoppas att den nya ledningen kan få bolaget på fötter igen men det kan nog ta lång tid.