1 juni 2009

Olja en bra placering

Idag ser det ut att bli en riktigt bra dag på börsen. Svenska inköpschefsindex presenterades nu på morgonen och det har stigit snabbt, från 38,8 i april till 43,7 nu i maj.

Man säger att skiljelinjen mellan avmattning och tillväxt går vid 50, så det är en bit kvar men ändå ett steg i rätt riktning. Framförallt var det delindex för orderingång och produktion som steg mest.

Oljepriset fortsätter uppåt och en placering i oljecertifikat eller oljebolag har varit en bra placering i år.

Nu tar jag hem vinsten i ett av mina certifikat, det kan ju tänkas att det är för tidigt, men jag har aktierna i oljebolaget West Siberian kvar och fortsätter oljepriset upp räknar jag med att aktien hänger med.

Dn har frågat några aktieproffs vad de tror om börsen i sommar. Flera tror på en lugn sommar och att icke konjunkturkänsliga bolag som läkemedelsaktier är bra att ha i portföljen. Läkemedel har inte riktigt hängt med i börsuppgången och där kan finnas mer att hämta, som i AstraZeneca till exempel.

Det märks att barnen blir större, idag märktes det extra påtagligt. Min dotter gav sig iväg på sin första praodag och helt plötsligt såg hon vuxen ut. Det är bara att inse att tiden går fort.

4 kommentarer:

Jim sa...

Jag har också plockat hem vinst idag. I slutet av förra veckan såldes mina sista Getinge och idag avyttrades BEF. Nu är jag för första gången på väldigt länge 100% likvid.

Många, både analytiker och lekmän, verkar tro att korrigeringen nedåt snart ska infinna sig, men att den opptimism som nu råder först måste förbytas i insikten att krisen i realekonomin inte är över än.

Carlssongruppen sa...

Hej,

Har du någon fond att rekommendera ? Funderar lite på nån rysslandsfond men inte handlat något ännu.

Har du tips på någon bra fond ?

finansmamman sa...

Jim:
Tror också att det kan komma ett bakslag.

finansmamman sa...

Hej Carlsson,

Nja, jag brukar inte handla med fonder men i ppm har jag valt HQ Rysslandsfond. Se upp med alla avgifter bara.