5 juni 2009

Här letar jag vinnare

Jag brukar använda mig av uppslagsboken Börsguiden när jag söker information om olika bolag. Den är ett bra komplement till internet och ger snabb och överskådlig information.

Det tar väldigt lång tid om man ska sitta och klicka sig fram mellan olika bolag och jämföra fakta, i Börsguiden får man istället alla noterade bolag på Stockholmsbörsen, First North, NGM och Aktietorget presenterade på ett och samma ställe.

Varje bolag presenteras med kurshistorik, nyckeltal, verksamhetsbeskrivning, största ägare, emissioner och mycket annat. Det finns även tabeller och statistik över brancher och olika index, råvaror och valutor.

En bra uppslagsbok när man letar efter framtidens vinnare. Jag hoppas kunna återkomma till några spännande bolag framöver.

Nu ska jag på studentuppvaktning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Flyttar kommentaren till "idag".
Jag skrev för ett tag sedan att jag också var innehavare av Hexagon (rel många aktier). Vad tror du om utvecklingen framöver? Jag har bestämt mig för att ligga kvar med mina ett bra tag till. Ev sälja av 2-5000 st vid denna nivån. Aktien är ju uppe och testar motståndet som verkar finnas runt 72.
Hälsningar
Elisabet

finansmamman sa...

Hej Elisabet,

Ja, på kort sikt är det svårt att sia, men på lång sikt tror jag Hexagon är en bra investering. Snart borde man också se effekterna av stimulanspaketen som är riktade mot infrastrukturen, så jag behåller mina Hexagon, ser det som en långsiktig investering.

Nyckeltal sa...

Hej Finansmamman,
har funderat en del kring de nyckeltal som ges för olika företag. Hur bör man agera om P/E är på minus? Har hört att ett P/E mellan 0 och 10 visar på ett företag i balans medan ett P/E på över 25 tyder på att aktien är övervärderad, ligger det något i detta?

Vore kul om du kunde köra en liten snabb-guide till hur man ska tänka när man kollar på nyckeltalen. Tack för en bra sida, jag läser den varje dag.

Mvh
J

finansmamman sa...

Hej,
Jo, det kan jag göra,jag återkommer till nyckeltalen.