28 juni 2009

Saabs nya ägare lurar i vassen

Det har inte blivit så mycket tid vid datorn den senaste tiden, det är alldeles för fint väder. Med den svenska sommaren vet man ju aldrig, det gäller att ta vara på de fina dagarna om man har möjlighet.

Men lite koll på börsen har jag ändå även om jag inte har gjort några affärer. Hela historien runt Saab och dess köpare tycker jag känns olustig. Man undrar ju lite när personerna bakom Koenigsegg inte vill träda fram.

Vill man kanske kortsiktigt använda sig av Saabs tekniska kunnande för att sedan sälja bolaget vidare. Varför denna tystnad från medinvesterarna, det ger inget seriöst intryck.

Jag funderar på att köpa lite fler Ericsson. Enligt Di ger majoriteten av analyshusen rådet sälj, ibland kan det löna sig att göra tvärtom. Jag tycker generellt sett att analyshusen har en ganska njugg inställning till Ericsson, även om den har blivit lite bättre på sista tiden.

Jag har svårt att tänka mig att den tekniska utvecklingen inom telekom avstannar, däremot kan mobiloperatörerna bli tvungna att tillfälligt skära ned på sina investeringar under rådande lågkonjunktur. Jag fortsätter att tro på Ericsson.

4 kommentarer:

Calle sa...

Hej, Tack för en intressant blogg som jag följer.
När det det gäller Saab tror jag tyvärr att du har helt rätt, den affären är långt ifrån klar och frågan är väl om den någonsin blir det. Och skulle det mot min förmodan bli en affär och staten går in och garanterar lånet i EIB, tror jag att nedskärningarna i Trollhättan blir en fullständig chock för många inblandade. Jag tror inte det ligger i Koenigseggs intresse att tillverka 130 000 Saab bilar med årliga förluster på 3 miljarder. Tyvärr.

finansmamman sa...

Hej, roligt att höra att du tycker ungefär som jag, vi får väl se om det blir någon slutgiltig affär.

Handels sa...

Hej FM! Även jag vill tacka för en kanon blogg! :)


En tumregel är ju att anpassa sin portfölj efter rådande konjunktur, något tips kring din placeringsstrategi förnärvarande?

Mvh

finansmamman sa...

Till Handels:

Tack för att du uppskattar min blogg.
Min portfölj är i huvudsak långsiktig men jag försöker även att utnyttja svängningarna på aktiemarknaden med kortare affärer.