4 juni 2009

Handel med bankaktier, endast för den riskvillige

Nu är det riktigt oroligt runt Swedbank och SEB igen även om resan utför verkar ha stannat av idag.

Kurserna lär nog svänga rejält framöver men jag har ingen tanke på att handla med bankaktier just nu, det är nog endast för den riskvillige. Läget känns alltför osäkert och man vet aldrig hur bankernas äventyr i Baltikum slutar.

Så lite om Advanced Battery Tehnology, ABAT, jag såg en siffra som säger att över hundra miljonstäder i Kina förbjudit bensindrivna mopeder och motorcyklar, och att försäljningen av eldrivna fordon har skjutit i höjden.

Det här bådar gott för batteritillverkarna och framtiden ser onekligen ljus ut. Abats köp av en scootertillverkare ser också ut att vara strategiskt riktigt.

Även här hemma säljs fler och fler eldrivna tvåhjulingar, vår granne har just köpt en eldriven moped. Kanske är eldrivet framtidens melodi.

Fastighetsaktierna har backat en del i veckan. Det är Regeringsrätten som i en ny dom menar att fastighetsbolag som försöker minska sin skatt genom att använda handelsbolag är skyldiga till skatteflykt.

Bolagen riskerar nu att få betala extra skatt och hur det slår mot bolagen oroar naturligtvis. Jag känner viss tvekan till Kungsleden men jag väljer ändå att behålla aktien tills vidare.

4 kommentarer:

Jeppe sa...

Hej Finansmamman,
jag har en fundering kring ett företag som heter, Aros Quality Group.

De har gått riktigt bra tidigare och nu senast redovisade de en vinst på 106 mkr. De är involverade i verkstadsindustrin. Tror du att det är en branch att satsa på?

Tack för en annars bra blogg.

/Jeppe

finansmamman sa...

Hej Jeppe,

Jag har inte följt Aros Quality Group så jag har därför svårt att uttala mig om aktien och verkstadsbiten de jobbar med.

Mvh
FM

Anonym sa...

Hej,

Jag skrev för ett tag sedan att jag också var innehavare av Hexagon (rel många aktier). Vad tror du om utvecklingen framöver? Jag har bestämt mig för att ligga kvar med mina ett bra tag till. Ev sälja av 2-5000 st vid denna nivån. Aktien är ju uppe och testar motståndet som verkar finnas runt 72.
Hälsningar
Elisabet

Forex Trading sa...

Riktigt spännande med bankaktierna, men jag vågar inte annat än att stå utanför och titta på just nu.. Tror lite mer på nergång än uppgång i alla fall.