23 oktober 2009

Lämnar anonymiteten

Idag blir det inget längre inlägg här på bloggen, istället kan ni som är nyfikna på vem jag är läsa en intervju som nättidningen placera.nu gjort med mig.

För övrigt ser börsen ut att hämta sig idag. Verkstadsbolaget Haldex annonserar en nyemission, den ska jag återkomma till.

Trevlig Helg!

19 kommentarer:

inte miljonär än sa...

Välkommen ut.. ;-) Det var modigt gjort och något som jag själv inte vågar göra....än.

Kul att läsa om dig och kul att det har gått så bra!

J sa...

Kul med artikeln, och kul att läsa om dig! Trevlig helg

Anonym sa...

Roligt att läsa om dig, jag ska just börja handla lite efter några års uppehåll, nu ska jag bli trogen din blogg. Lycka till framöver, hoppas på en spännande börshöst/vinter
Ninaida

XYZ sa...

Läste om dig i dag och letade upp din blogg sen. Mycket intressant. Jag har själv som målsättning att kunna leva på det som jag tjänar på mina värdepapper. Min tanke är då att bara leva på avkastningen och inte ta av grund kapitalet. Har byggt upp en hyfsad depå hos avanza men just nu skulle jag behöva ca 40 % avkastning för att leva på det. När jag klarar mig på 10-15 % avkastning hoppas jag kunna köra på heltid. Blir inget liv i lyx men tjänar i så fall lika mycket som jag gör på mitt jobb i dag. Skulle vara spännande att veta hur stor avkastning du haft de senaste åren?

Åke sa...

Hej
Hittade också din blogg via artikeln.

Tycker att du lyckats med att på ett kortfattat sätt lyckas hålla din blogg intressant och läsvärd.

Letade just upp Black Earth Farming Ltd’s på webben då det var ett bolag som jag inte visste om. Det var en intressant läsning men jag är personligen lite tveksam då ryssland är ett tufft land att investera i. Jag ser att iden är god men med tanke på resultat de sista 2 åren så är jag inte jätteimponerad. Men det kanske vänder i år?

Kommer nog att kika in då och då och se vad du skriver för att få lite ideer. Skaffade mitt första vp konto för 14 dagar sedan ...

Carlssongruppen sa...

Trevligt att se vem du är :)

Anders sa...

Hej Finansmamman,
Jättekul att läsa artikeln! Vilken rolig och bra karriär - Ett stort grattis! Och en mycket bra blogg måste jag säga, rakt på sak, ingen krusiduller eller blogginlägg inlagda endast för att attraktera läsare. Fortsätt så. Allt gott!

Anonym sa...

Hej,
Tack för en mycket bra blogg! Är själv (tyvärr)i starten av min aktiekarriär.Undrar om du kan rekommendera någon aktie som man bör ha? Har Ericsson B som jag försöker lära mig på.
Hälsningar Herta

Magnus från Dollarkursen.com sa...

Välkommen "ut"! Spännande! Hur många besökare har din blogg haft idag? :)

Charlie sa...

Hej Finansmamman!

Kul att läsa om din bakgrund och investeringsfilosofi.

Det skulle vara intressant med ett inlägg där du utvecklar dina tankar om en eventuell nedgång under hösten, t ex vilken information som skulle kunna trigga en sådan nedgång. Jag håller det definitivt som troligt att vi kan få en rekyl inom kort i samband med att stimulansåtgärderna tas bort, men jag är tveksam till att det kommer att hända nu under hösten.

Lycka till med placeringarna!

Charlie

Anonym sa...

Så trevligt med Din presentation! Måste erkänna att jag var lite nyfiken på Dig då jag följt Din blogg i cirka ett års tid och tycker om den. Tack för den!

Delar Ditt aktieintresse och Din beskrivna "arbetsdag" liknar i mångt och mycket min egen. Grubblar just nu över frågan - som alla andra - varthän börsen skall ta vägen! Lycka till!

Anonym sa...

Grattis till framgångarna :-)
mvh
Bric

Anonym sa...

Hej!

Vad kul att läsa om dig. Jag jobbar också med aktier på heltid efter att ha blivit uppsagd från ett stressigt tjänstemannajobb och också av den anledningen att jag i princip tjänat bättre på aktier än jobbet. Funderar liksom du även på Axfood, dom har fina siffror precis som du säger och mat behöver alla. Jag vill alltid att det skall finnas substans i bolaget. Det är nästan ett heltidsjobb med aktier men fördlelen är att maj kan jobba när man vill.

Pixy sa...

Kul att läsa om dig på placera.nu

Hoppas helgen var trevlig.

Anonym sa...

Hej Finansmamman!

Kul att du träder fram och berättar vem du är!

Tidigare har jag bara läst din blogg vid enstaka tillfällen. Då har det mest varit kopierade artiklar och gamla nyheter.

Nu har jag fått en annan bild av dig. Du är en kunnig kvinna med brett register och lång erfarenhet av handel med värdepapper.

I fortsättningen vill jag läsa mer om hur du tänker när du gör affärer och vad du vill satsa på.

Önskar dig all lycka i framtiden!

Victoria

finansmamman sa...

Till alla:
Tack för alla positiva och uppmuntrande kommentarer ni har gett mig.

Till Herta,
Du kan till att börja med botanisera bland investmentbolagen.

Till Magnus,
Jag tror det var kring 3000, ett rejält ryck för mig.

Till Charlie,
Det har varit en mycket kraftig uppgång under året och om Q3-s rapporter inte når upp till förväntningarna så tror jag på en tillfällig sättning.

Anonym sa...

Tack så mycket! Ska börja med att kolla upp investmentbolagen!

Som många andra kommer jag också att dagligen följa din blogg. Hoppas du orkar fortsätta som tidigare. Guld värt!!

Mvh
Herta

Anonym sa...

Hejsan!

Jag är en ung kvinna som är intresserad av aktier och ekonomi i allmänhet. Jag hörde talas om dig för första gången idag men det kommer inte vara sista gången jag besöker din blogg.

Jag vill bara säga att du är en oerhört inspirerande person!!! Tack för att du delar med dig i din blogg.

Svenskmillionaire sa...

Hej finansmamman!

Du har en intressant och bra blogg som jag har läst ett tag.

Jag har också en anonym blogg och tänker nog inte "komma ut" och därför har jag en fråga av mer personlig/psykologisk art (alltså inte om aktier).

Jag blev nyfiken på hur du tänkte när du beslutade dig för att bli en "offentlig person" eller vad man ska kalla det? Det skulle verkligen vara intressant att höra dina tankar om detta!

(Jag har läst här på bloggen och i artikeln men det verkar inte som att du har berättat hur du resonerade för att till slut berätta vem du är. Om du har berättat så får jag be om ursäkt för att ha tagit onödig tid i anspråk.)