13 oktober 2009

Uppsving för Alliance Oil

Det verkar som om hösten börjar övergå till vinter, i morse föll den första snön, lite tidigt kanske men den lär väl vara borta om några dagar.

Investor har rapporterat på morgonen, inga överraskningar direkt och någon vägledning för börsen ser rapporten inte ut att bli. Men Investors vd låter ändå lite mer positiv om den närmaste framtiden, stimulanspaketen har haft effekt.

Men han varnar också för att de ekonomiska obalanserna bakom krisen fortfarande är olösta och att "marknaden beter sig som om kreditkrisen aldrig har ägt rum". Där är jag beredd att hålla med, vi glömmer väldigt fort och vill gärna sopa alla problem under mattan, kanske kommer det surt efter.

Alliance Oil fick ett stort uppsving på börsen idag. Borrprogrammet ska utökas i alla områden och oljereserverna beräknas på så sätt ökas, budgeten har höjts från 58 miljoner dollar till 72 miljoner dollar.

Man står också fast vid prognosen för 2009, 16 miljoner fat ska produceras. Jag har aktien som en krydda i portföljen och hittills har det varit en bra affär.

En annan rysk krydda jag har är Black Earth Farming, den går betydligt trögare. Jag tror det kan dröja rätt länge innan det blir fart på den aktien men bolaget ska göra besparingar för att kompensera för det hittills låga vetepriset och man räknar med att nå break-even i år.

Så kanske aktien kan börja röra sig lite uppåt. Jag behåller ändå BEF då jag ser den som en långsiktig investering. Ryska kryddor kan svänga snabbt.

4 kommentarer:

Nils Sjöholm sa...

Hej, som du vet följer jag din blogg med intresse. Jag tycker du har en lugn och sansad inställning till börsen och du verkar inte springa iväg och göra panikartade saker direkt.

Det jag däremot undrar är varför du tror så hårt på Ericsson? Du har ett stort aktieinnehav och handlar med futures också. Jag kan förstå hävstångsinstrumentet, men att Ericsson däremot ska växa ser jag som uteslutet. Marknaden krymper och Ericssons andel med den. Konkurrensen blir stentuff från knieserna och det enda som driver resultatet för Ericsson, på lång sikt, är inflation i priserna vilket kanske får resultatet att se högre ut på pappret. Det bör då finnas betydligt mer potential i många andra bolag.

Jag säger naturligtvis inte att du har fel, inte heller att jag har rätt. Jag är bara nyfiken på att få höra lite mer om varför du "tror" på Ericsson?

Tack annars för en bra blogg.

MVH
/Nils

finansmamman sa...

Hej Nils,
Roligt att du följer min blogg och lämnar kommentarer.

När det gäller Ericsson så tror jag på sektorn som helhet, de verkar i en branch under ständig utveckling. När konjunkturen väl vänder tror jag att Ericsson kan visa god tillväxt. På lite längre sikt så kommer även marknaderna i utvecklingsländerna att växa kraftigt.

Men jag tror att du har helt rätt när du säger att konkurrensen från kineserna kommer att bli stentuff. Hur stora andelar kineserna kommer att ta är svårt att sia om.

Det finns säkert andra bolag som har mer potential som du säger, det gäller bara att hitta de rätta bolagen :)

Bo sa...

Usch jag är så less på Investor, händer ju absolut ingenting. Men samtidigt tar det emot att göra göra sig av med den.

finansmamman sa...

Håll ut, det ser ändå ut att gå framåt för Investor nu.