12 oktober 2009

I väntan på rapporterna

Det känns som börsen står och väger nu inför alla kvartalsrapporter. Förra veckans statistik från USA var inte så positiv och här i Sverige rapporteras lägre orderingång för augusti jämfört med juli.

Efter att ha skurit ner och genomfört sparpaket hoppas jag nu att bolagen kan visa ökad orderingång och försäljning, annars är nog risken stor för en rekyl. Ja, det här lär vi få svar på under de närmaste veckorna. Imorgon kommer första vägledningen då Investor rapporterar.

Ericsson har fått höjd riktkurs till 81 kronor av Citigroup och aktien är upp lite idag, så också min future. Samtidigt kom Swedbank med rekommendationen minska och sätter riktkurs 65 kronor.

Nästa vecka kommer Ericssons rapport och jag hoppas kursen fortsätter lite uppåt inför den. I så fall säljer jag min future men behåller aktierna som jag ser som en långsiktig investering.

Idag står en bra artikel i Di om ungdomsarbetslöshet. SEB:s och KF:s respektive vd uppmanar storföretagen att ta emot praktikanter. De menar att arbetslösheten bland unga måste tas på största allvar, annars riskerar de att glida in i hopplöshet och bli desillusionerade.

Så nu politiker och fack är det dags att samarbeta för en ny struktur som gör det intressant att anställa yngre personer!

Helgen har vi mest tillbringat i idrottshallen, innebandysäsongen har börjat börjat på allvar och under söndagen gick ungdomarnas SM-kval av stapeln. Många spännande matcher men tyvärr blev det förlust denna gång. Men en ny chans dyker upp i slutet av månaden.

8 kommentarer:

Jonas sa...

Hej!
Har tittat något på vetecertifikat igen, jag köpte en liten post för någon månad sedan, lite för tidigt, men nu har det ju repat sig och funderar på att öka.

Jonas sa...

Har DU tittat? ( ska det vara ;-) )

finansmamman sa...

Hej, nja jag känner mig lite tveksam till vete just nu. Priset är visserligen i botten och det är ju då man ska köpa, men vad jag förstår är skördarna goda över hela världen i år och det pressar tillbaka priset, samtidigt ökar lagren av vete. En del menar att priset kan vara lågt flera år framöver. Men jag är ingen råvaruexpert ska du veta...

340 20 sa...

Hej,

hittade din blogg via Avanza. Du gör reklam för boken "Handelssignaler för Rikedom" Är det verkligen realistiskt att tro på en vinst på 600euro/dag? I så fall vill jag genast lära mig aktiehandel och köpa den dyra boken. I nuläget kan jag inget om aktier. Har endast försökt följa Ericssons snåriga värld.

finansmamman sa...

Jag har själv inte läst boken och vill inte lämna några rekommendationer. Reklamen är slumpvis som ligger och rullar på min sida.

340 20 sa...

Sorry, såg inte att reklamen rullade på av sig själv. Får jag ändå passa på att fråga? Hur du tycker man på bästa sätt lär sig att handla med aktier? Går det att läsa sig till -Har du tips på bok i så fall? eller finns det kurser?

finansmamman sa...

Hej, jag tycker du ska titta in på Aktiespararnas hemsida, det är en oberoende organisation. De har både bra kurser och böcker för nybörjare.

340 20 sa...

Tack snälla!