9 oktober 2009

Öresund ångar på

Nu börjar rapporterna strömma in för tredje kvartalet och idag presenterar investmentbolaget Öresund sina siffror. Resultatet före skatt blev en vinst på 1266 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffra som var -688 miljoner kronor.

Det mesta av Öresunds innehav som till exempel Avanza, HQ Bank och Skistar har gått rätt väg i år. Bolaget har sålt aktier i Electrolux, Volvo och Husqvarna. Köpt har man gjort i bland annat ABB, Intrum Justitia, Astra Zeneca och Ericsson.

Intressant att man satsar i Astra och Ericsson, det känns rätt, bolagen har inte alls hängt med i årets uppgång men jag tror det kommer en uppvärdering framöver.

Jag funderar själv på att öka mitt innehav i Astra, som har en hög direktavkastning liksom Öresund. Mina aktier i Öresund behåller jag, kursen är upp idag.

På tal om Ericsson har det inte hänt så mycket med min future, kursen tycks ha parkerat runt 70 kr, men jag behåller den ett tag till och tror på uppgång.

Det ser ut att bli en ganska bra avslutning på börsveckan, nästa vecka kommer att bli spännande då rapporterna fortsätter att trilla in.

2 kommentarer:

Jim sa...

Blir intressant att skåda rapporterna...jag tror på ett överlag positivt mottagande, kanske det sista ruset innan rekyl. Vid den mindre nedgången förra veckan började många fråga sig om rekylen var här, men som det visade sig var det för tidigt...tar ju trots allt tid för formationer att bildas och människors inställning och värdering av information att förändras. Men efter rapporterna tror jag att det kan vara dags....blir i vart fall intressant.

finansmamman sa...

Jo, nog blir det intressant, det är som att stå vid ett vägskäl just nu. Vi får hoppas det inte blir någon större dipp.