26 oktober 2009

En omtumlande helg

Ja, nu har ni som läst intervjun på placera.nu fått veta lite mer om mig. Det har varit en omtumlande helg, det hör inte till vanligheterna att jag får så mycket uppmärksamhet riktad mot mig.

Tack för alla trevliga och uppmuntrande kommentarer och mail som kommit in, de uppskattas verkligen ska ni veta. Det kommer svar, men det kan ta lite tid. Jag hoppas nu att min blogg ska kunna fortsätta att inspirera fler framöver.

Nu till börsen. Det dyker upp fler nyemissioner, en som berör mig är Haldex. Bolaget gör en nyemission på 500 miljoner kronor. En befintlig aktie ger rätt till teckning av en ny aktie, priset är satt till 23 kronor.

Nyemissionen gör man för att stärka kapitalbasen, förbättra sin marknadsposititon och skapa en bra plattform för framtida tillväxt. I samband med nyemissionen föreslår styrelsen att utdelningen dras in för 2009.

Beslut om nyemissionen ska nu tas på en extra bolagsstämma 24 november, så det finns tid att fundera om man vill teckna sig för nya aktier eller inte.

Själv har jag redan bestämt mig för att vara med. Haldex är ett kvalitetsbolag som ligger i framkant vad gäller utveckling och teknik inom sitt område. Jag tror mycket på bolaget, även om det som så många andra har det tufft just nu. Men en ljusning tycks ändå vara på väg.

I lördags såg jag ett intressant tv-program där man fick följa varje steg under Ericssons vd Carl-Henric Svanberg sista rapportdag, vilket tempo! Här är länken.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar hur Öresund tänker göra med sitt innehav ?
Dom har 2 360 570 aktier i Haldex !

Anonym sa...

STOCKHOLM (Direkt) Öresund, Odin Fonder, AFA
Försäkring, Göran Carlson, Andra AP-fonden, Fjärde AP-fonden
och Apotekets Pensionsstiftelse stödjer Haldex emission och
kommer teckna sin pro-rata-andel. Dessa ägare representerar
cirka 38,9 procent av samtliga aktier och röster i bolaget.

Därutöver har ett antal aktieägare, inklusive
Öresund, Odin Fonder, Fjärde AP-fonden och Apotekets
Pensionsstiftelse garanterat att teckna ytterligare aktier
motsvarande cirka 61,1 procent av emissionen varav Öresund
38,5 procent.

Sammanlagt har nämnda aktieägare åtagit sig att
teckna respektive garantera att teckna aktier motsvarande 100
procent av emissionen.

Jim sa...

Hej
Ja det var kul att läsa en intervju med dig, nu vet man vem som ligger bakom bloggen. Hoppas att du fortsätter i samma stil, d.v.s. en till utseendet stilren blogg som inte kletas ner av för mycket reklam eller annan oväsentlig text i kanterna och med ett kortfattat och läsvärt innehåll.

Vad gäller Haldex så tror även jag på dem, de levererar bra produkter. Kör förresten själv en bil med Haldexkoppling.

Det har varit en intressant rapportperiod, nu syns det tydligt hur lågkonjunkturen slagit, vilka företag som drabbats hårdast. Något som jag upplever som uppseendeväckande är den samlade analytikerkårens oförmåga till goda prognoser under denna rapportflod, dom har hamnat både långt under och långt över utfallet. Man kan dra en del slutsatser av det, både om analytikerkåren och var i konjunkturen vi befinner oss.

Signs sa...

bra artikel i placera.nu! mycket kul att läsa om framgångsrika investerare som INTE har direkt bakgrund i finansbranschen. I många fall är det andra faktorer än direkt branscherfarenhet som gör att man lyckas som investerare. A och O är en bra balans mellan familj, hälsa och tiden man lägger på investeringar.

Jobbar själv fulltid med privatinvesteringar och kommer att få tillfälle att återkomma till dig framöver..

mvh

Anonym sa...

Tycker din blogg är helt suverän. Följer den dagligen.
Trisst när några män skämmer ut oss andra män.
Kör på!

Janet Wade sa...

I have just read the latest article on placera.nu about your interview, an inteview which I personally found to be very inspiring. I can't begin to imagine why you should be the target of 'hate spam' if I can call it that. I really hope that you continue to blog. I for one will read your articles every day in the hope of learning something. I already have a PPL and would love to follow in your steps and be a finansmamman! Kram

saratilda sa...

Vad glad jag blev när jag hittade en sådan bra blogg om aktier. Själv är jag nybörjare och läser Aktie o värdepapperkunskap som kurs på högskolan för tillfället. Men det är inte alltid som man hänger med i vad dom menar. Din blogg tycker jag om då du skriver lätt och förstårligt.
Tack för en bra blogg

www.saratilda.se

finansmamman sa...

Till samtliga/all,

Tack för era synpunkter och kommentarer. Thank you Janet for feedback and comments.

Till anonym,
Ser att du har fått svar på din fråga om Öresunds deltagande i Haldex emission.

Anonym sa...

öresund är med till fullå även som en av garanterna. öresund tycker jag är ett mycket bta investment bolag.