8 oktober 2009

På träff med Aktiespararna

Igår var jag på aktie- och fondkväll med Aktiespararna. Där hade man samlat ihop ett antal talare och representanter från olika fondbolag och det var också en del företagspresentationer. Det var överlag ganska positiva ordalag om börsen och en del köptips delades ut.

Björn Davegårdh som är en välkänd aktieguru talade om börsläget. Han tyckte att Astra Zeneca, Sandvik och Alfa Laval var köpvärda. Fondrepresentanterna gjorde naturligtvis reklam för sina fonder och Riksgälden presenterade sin senaste premieobligation.

Kvällen avslutades med en paneldebatt, den missade jag tyvärr eftersom ett föräldramöte gick av stapeln samma tid och det måste prioriteras.

Hur som helst var det en trevlig dag, men jag undrar, var är alla kvinnor? Skulle uppskatta att lyssnarskaran endast bestod av ca 10 procent kvinnor.

Nu kommer BioGaia även att finnas i Danmark, bolaget har tecknat ett avtal med Pharma Nord som ska sälja deras probiotiska tabletter och droppar. Försäljningen beräknas starta under första halvåret 2010. Aktien är upp lite idag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det några ungdomar på plats?

finansmamman sa...

Ja, men det var ganska så tunnsått.