5 oktober 2009

Garderar aktieportföljen med Xact Bear

Idag kan vi läsa att storbankerna tappar i förtroende hos både privat- och företagskunder. Främst är det Swedbank och SEB som tappar i kundnöjdhet och det är kanske inte så förvånande med tanke på hur mycket båda bankerna har figurerat i media.

Det har handlat om stora kreditförluster, bonusar och nyemissoner med oklara besked. Mest förvånad är jag över att bankerna verkar så oberörda och fortsätter att betala ut bonus i vanlig ordning. Vill man inte behålla sina kunder?

Den senaste statistiken från USA har inte varit så bra och det har dragit ner börsen en del. Det kan svänga snabbt, den senaste tiden har många varit enade om en V formad återhämtning, nu pratas det mest om en W formad återhämtning. Själv tror jag på rekyl och har köpt en post i Xact Bear som gardering.

I samband med att HQ Bank lanserar börshandlade fonder så utökar SHB sortimentet. Nu finns Bull och Bearcertifikat att köpa med större hävstång. Det går alltså fortare att tjäna pengar eller snabbare att förlora om man satsar fel.

Annars har det varit en skön helg. Vi har hunnit med lite av varje, lite shopping, ett par innebandymatcher, födelsedagskalas och en motionsrunda.

3 kommentarer:

inte miljonär än sa...

intressant, jag tror också på lite nedgång nu men vågar inte köra Xact Bear. Kör fegisvarianten, ligga utanför istället... ;-)

Rickard sa...

ser vi på USA (S&P500) tror jag på uppgång på kort sikt (1-2 v).

finansmamman sa...

Inte miljonär än: ja men det kanske går lika bra.

Rickard: helst vill man ju att det ska gå uppåt, hoppas du får rätt.