2 oktober 2009

Ökad vinst och höjd utdelning för Skistar

Idag rapporterar Skistar, man redovisar ett resultat före skatt på -135 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det brukar vara svaga siffror så här års efter sommaren, det är på vintern pengarna ska tjänas in. Men totalt sett har årets reslutat ökat till 302 miljoner kronor före skatt jämfört med förra årets vinst som var 206 miljoner.

Bokningsläget ser bra ut, en ökning med 7 procent jämfört med fjolåret. Överlag verkar det som de flesta skidanläggningar har fått ökade bokningar i år.

Skistar jobbar vidare på att utveckla försäkringsområdet, tanken är att kunna sälja försäkringar i egen regi, som till exempel avbeställningsskydd.

Nytt för i år är att man ska börja sälja veckoandelar i Sälen. Så småningom ska man kunna köpa veckoandelar på Skistars alla destinationer. Det ska bli intressant att se hur det kommer att gå.

Nu är det bara att vänta på snön och hoppas att bokningarna fortsätter att strömma in. Under tiden kan den som är aktieägare i Skistar se fram emot höjd utdelning, 5 kronor.

Själva har vi inte bokat någon skidresa ännu, vi brukar oftast vara ute i sista minuten. Just nu tittar vi istället efter en resa till värmen, kanske blir det Egypten över nyår.

Inga kommentarer: