20 oktober 2009

Köper fler aktier i Volvo

Idag handlar det mesta om Swedbank. Banken redovisar som väntat en jätteförlust och nu ska rapporten tolkas. Det råder förstås delade meningar, en del analytiker tycker att den är katastrof och andra tycker att den ser bra ut.

Men Swedbank stiger på börsen och marknaden tycks ta fasta på vad som sägs om framtiden, här är man nu något positivare än tidigare. Swedbank tycker sig se en långsam återhämtning i Baltikum men varnar samtidigt för att den finansiella krisen är långt ifrån löst.

Kreditförlusterna i Baltikum hamnade på ofattbara 3,3 miljarder kronor. Men i Sverige går det bra för banken, så bra att man tydligen anser sig ha råd att betala ut rejäla bonusar.

Nu hoppas jag att företagen ska börja visa ökad orderingång men hittills verkar det gå lite trögt. SKF visar bättre resultat än väntat men vad jag förstår beror det mest på sparprogram.

Försäljningen minskade och det är klart negativt och inte verkar man särskilt hoppfull inför nästa kvartal heller. Rapporten ser ut att ha svårt att överyga marknaden, aktien backar. Nej, det behövs bättre siffror för att försvara kursuppgångarna på börsen.

Det blir en fortsatt spännande vecka med tunga rapporter, förväntningarna är lågt ställda, kanske för lågt, så det är mycket möjligt att det kommer överraskningar åt rätt håll och att den postitiva trenden fortsätter.

Själv har jag köpt fler Volvo inför rapporten på fredag, en liten chansning som jag hoppas går hem.

Inga kommentarer: