21 oktober 2009

Testar Probis antiförkylningsjuice Bravo Friscus

Igår fick Hexagon en köprekommendation av SEB vilket hjälpte upp kursen en del. Man menar att utsikterna för bolaget har förbättrats, efterfrågan kommer att öka på grund av infrastruktursatsningar. SEB sätter riktkursen till 105 kronor.

Volvoaktierna blev en snabb historia för mig, jag sålde redan igår med en mindre vinst. Det kändes som börsen blivit lite darrigare de senaste dagarna och det var lika bra att säkra upp vinsten, det var ändå tänkt som en kort affär.

Ett annat bolag som lämnat rapport idag är Probi, resultatet efter skatt för delåret uppgick till 9,3 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 6,6 miljoner. Omsättningen däremot minskade till 49,7 miljoner, jämfört med 52,2 miljoner för fjolåret.

Probi sätter stora förhoppningar till den nya probiotiska juicen Bravo Friscus som har positiva effekter på immunförsvaret och dämpar förkylningssymptomenen. Bolaget tror att försäljningen av den nya juicen kan utvecklas lika bra som ProViva.

Nu har man kört igång en reklamkampanj och man ser redan en rejält ökad försäljning, helt i linje med planen enligt vd Michel Oredsson.

Men hos min lokala Icahandlare, som ändå är en stor butik finns den inte. Där tar man hem juicen när någon har frågat efter den, men nu har ju jag frågat så kanske den dyker upp snart i diskarna. Under tiden får jag gå in till konkurrenten Willys, för där finns den.

Min man som är familjens försökskanin dricker ett glas om dagen och har hittills klarat sig från förkylningar medan vi andra har fått känna på flera höstförkylningar.

Ikväll blir det Stockholm Open.

2 kommentarer:

Carlssongruppen sa...

Har du några tips inför deklarationen. Jag som amatör tycker det är jobbigt när deklarationen och aktieaffärer ska gås genom.

Hur gör du med tanke på alla affärer ? Det är ju en del som ska redovisas.

finansmamman sa...

Hej, ja, det finns lite olika vägar att gå.

Hos en del mäklare/banker går det att få en färdigifylld K4 blankett. Själv gör jag löpande bokföring på ett excelblad som jag sen stämmer av med den färdiga K4 blanketten. Där kan jag i god tid inför årsskiftet se vinster och förluster och om något ska kvittas. Ett tips är att börja i god tid innan årsskiftet, det brukar vara mycket annat i december.

Ett annat alternativ är en kapitalförsäkring, då behöver du inte deklarera affärerna, ingen vinstskatt utgår men en schablonskatt på ca 1 procent. Du kan inte kvitta vinster och förluster.