1 oktober 2009

Glad att jag behöll mina VBG

Under den senaste tiden tycker jag att affärstidningarnas köprekommendationer av aktier har gett större effekter än vanligt på aktiekurserna.

Här gäller det att vara snabb om man har tänkt sig en kortsiktig affär, vid en långsiktig placering är det oftast bättre att vänta några dagar tills den värsta rusningen har lagt sig då aktiekursen ofta går tillbaka.

Idag är det VBG som får en köprekommendation av Veckans Affärer och tidigare i veckan skrev även placera.nu positivt om VBG. Kursen är upp idag med ca 15 procent.

VBG är ett bortglömt verkstadsbolag, väl nischat som är världsledande på släpvagnskopplingar. Som underleverantör till fordonsindustrin har man förstås haft det tufft och har det fortfarande. Stora besparingsprogram har genomförts och man tycker sig nu se botten.

Jag har själv VBG i min portfölj (som jag fått av Hexagon) och instämmer i att det är en riktig verkstadspärla och ett kvalitetsbolag som kan vara en bra placering när marknaden vänder. Jag behåller mina VBG. Läs här mina tidigare inlägg om bolaget.

Inga kommentarer: