12 mars 2014

Är detta framtidens börsjätte?

33-listan har varit på besök i stan. Den så kallade 33-listan, "Sveriges hetaste  unga teknikföretag" sammanställs för sjunde året i rad av tidningarna Affärsvärlden och Ny Teknik.

Många bolag slåss om en åtråvärd plats på listan och juryn har nog ett svårt jobb att välja bland alla spännande företag.

Ambitionen med listan är att ge en bild av vilka bolag som har potential och kan bli framgångsrika, vem vet kanske hittar vi framtidens börsjättar på listan.

Vi fick veta lite hur det gått för de bolag som funnits på listan under åren, några hade flyttat till USA, 11 bolag hade blivit uppköpta, 6 bolag hade likviderats, 90 bolag arbetar vidare.

Två lysande stjärnor är Mojang och Spotify som funnits på listan, återstår att se om det blir börsnotering och en fortsatt succé.

I Uppsala gick företaget Disruptive Materials vidare direkt till 33-listan. Jag kände redan till bolaget som fått en hel del uppmärksamhet i samband med presentationen av forskningsresultaten runt materialet som döpts till Upsalite.

Det nya materialet som är ett magnesiumkarbonat i pulverform är världsledande på att absorbera fukt, användningsområdet är stort, det kan till exempel användas till torkmedel, gasrening, till att öka lösligheten i svårlösliga läkemedel, ja allt som behöver avfuktas.

Produkten ska nu kommersialiseras, den har redan rönt stor intresse runt om i världen och Disruptive har redan fått över 2000 kundförfrågningar. Bolaget är i ett uppstartsskede och ska nu hitta sin form, det ska bli spännande att följa utvecklingen.

33-listans final är 1 april, därefter kommer listan att presenteras i Affärsvärlden och Ny Teknik.

Nu ska jag ringa om värmepumpen, den gnisslar oroväckande, hoppas den går att laga eller är den kanske slut.

4 kommentarer:

Kenneth sa...

Kan du inte skriva ett inlägg där du berättar lite om vad du har för GAV (snitt eller inte) på dina aktier, när du köpte dom, hur länge du haft dom och planerar på att behålla osv. ?:) Tycker det vore intressant.

Didrik Finans sa...

Håller med Kenneth om att det vore intressant.

Det hade också varit intressant att läsa om hur du hittar intressant bolag och hur du analyserar dem innan du väljer att investera eller inte.

Mvh DF

Anonym sa...

Vad tycker du om Cournicopias inlägg om JMs VD mail till Stefan Attefal där han avslöjar byggbolagens samarbete för att inte få ändrade avskrivningsregler ( progreessiv avskrivning) ?
http://cornucopia.cornubot.se/2014/03/jms-cm-akesson-e-post-till-stefan.html
Anders

finansmamman sa...

Till Kenneth,
Jo, det kan jag återkomma till.

Till Didrik,
Jag ska ta upp det i ett inlägg.

Till Anders,
Jag är inte insatt i ärendet, men jag ska läsa inlägget.