27 mars 2014

Funderar på nästa börsnotering, Recipharm

Snart är det dags för nästa börsintroduktion, denna gång läkemedelsbolaget Recipharm. jag har inte hunnit studera prospektet ännu, men sista anmälningsdag är 1 april så än finns det tid. En snabb titt visar att värderingen ser ganska hög ut, samtidigt finns det potential.

Det jag inte gillar är att prisintervallet löper mellan 72 - 86 kronor, det är ett stort spann. Under helgen ska som sagt jag studera prospektet närmare.

Samtidigt kan jag inte vara med och teckna allt, det är många intressanta bolag som är på väg till börsen och jag försöker plocka russinen ur kakan, inte lätt alla gånger och ibland blir det fel.

Lite avhängigt om jag ska teckna mig för Recipharm är också om jag får tilldelning i Scandidos, än har jag inte sett till några aktier, men det bör komma besked vilken dag som helst.

Emissionen blev kraftigt övertecknad, hela sex gånger, tala om intresse. Men värderingen såg också snällare ut än för Recipharm.

Ett bolag som har skyhög värdering är spelbolaget King som sattes på New Yorkbörsen igår, 45 miljarder kronor, otroligt! Speciellt med tanke på att framtiden är högst osäker, men naturligtvis roligt för grundarna. Det verkar inte finnas någon hejd på pengaflöde när det gäller vissa it-bolag "over there". Kan sluta med en smäll som heter duga.

När det gäller Hemfosa fick jag inte så många aktier jag önskat, det kan vara ett bra tillfälle att köpa fler innan kursen drar iväg, om den nu gör det, det finns naturligtvis ingen garanti för det, men värderingen ser än så länge hygglig ut.

Senare i vår ska jag ta ställning till vilket fastighetsbolag jag ska sälja, det får inte bli för stor övervikt av fastighetsbolag i portföljen, samtidigt pekar trenden uppåt i branschen, det är alltså inte så bråttom.

Nu stänger jag av börsen för idag, jag ska strax bege mig till Beijer Almas bolagsstämma. Rapport kommer.

Inga kommentarer: