17 oktober 2014

Betraktar Fabege som en stabil fastighetsaktie

Idag är det uppåt på börserna, om det är en tillfällig rekyl uppåt eller inte återstår att se.

Getinge hämtar igen en del av sin stora kursnedgång igår och har också fått en del köprekommendationer på morgonen. Trots att förtroendet för bolaget sviktar, är uppenbarligen priset på aktien frestande för många.

Även Fabege som rapporterade igår har fått höjd köprekommendation. De stora byggprojekten i Arenastaden går enligt plan, som köpcentrat Mall of Scandinavia och kontorskomplexen där bland annat SEB och Telia Sonera ska flytta in.

Efter rapportperioden har Fabege skrivit ytterligare ett större avtal, denna gång med Siemens som flyttar sitt huvudkontor till Arenastaden. Avtalet löper på 12 år och avser 10 000 kvm med en årlig hyra på 25 miljoner kronor.

En huvudvärk för Fabege är nog Friends Arena som fortfarande går med stor förlust, Fabege äger en andel på cirka 22 procent i Arenabolaget. Det är ju lite klent med arrangemang i arenan, men jag tror de kommer med tiden.

Ännu finns inte fullt utbyggd infrastruktur på plats, kanske hade det varit bättre att börja i omvänd ordning. Det är ett imponerande bygge, jag brukar passera med tåget och ser hur området växer fram. Det känns nytt och spännande.

Jag betraktar Fabege som en stabil fastighetsaktie med en erfaren ledning, framtidsutsikterna ser spännande ut med byggprojekt i heta områden.

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Jim Nyberg sa...

Även jag köpte Getinge. Lite för tungt och lite för tidigt på dagen, men ser ut att ganska snabbt kunna bli ett bra köp.

För övrigt blir det väldigt intressant att se vad som kommer i dagen under de riktigt tunga rapportdagarna nästa vecka. För egen del tror jag att vi relativt snabbt kommer att skaka av oss oron. För den här gången...

finansmamman sa...

Ja, det blir en spännande vecka.Hoppas på en bra affär i Getinge.