23 oktober 2014

Vem har räknat fel, Aleris eller kommunen?

Investor skriver i sin rapport att dotterbolaget Aleris visar god tillväxt och ökad lönsamhet under kvartalet. Men här i stan har Aleris sagt upp hemtjänstavtalet med kommunen, orsaken är stora förluster och bolaget kan inte leva upp till de kvalitetskrav som ställs av kommunen.

Kan Aleris inte hålla god kvalitet är det nog riktigt att lägga ner, samtidigt menar bolaget att kommunens ersättning är för snålt tilltagen. Vem har räknat fel?

Tar nu kommunen över hemtjänsten ska det bli intressant att se om de kan leva upp till sina egna kvalitetskrav. Ja, det  här kan man vrida och vända på, men det är de äldre, som nu ska välja ny utförare som är förlorare och hamnar i kläm.

Det behövs helt klart mer pengar till äldrevård, något jag hoppas den nya regeringen avsätter medel till. Jag såg förresten en annons som erbjuder "hemvård deluxe", undrar just vad det innebär?

Hexagons rapport slog förväntningarna och aktien gjorde ett ordentligt ryck uppåt igår, härligt. En omsättningstillväxt på 12 procent och en organisk tillväxt på 8 procent för kvartalet är fina siffror. Vd Ola Rollén ser positivt på framtiden och har ögonen öppna för nya förvärv.

Lyssna gärna på senaste Börspodden som intervjuar Ola Rollén. Där får vi veta hur hans karriär började, hur han hamnade på Hexagon, framtiden för bolaget, men även om privata investeringar som i Fingerprint och varför köpte Hexagon in sig i BIMobject? Lättsam lyssning.

Nu ska jag strax slå på tv:n och följa debatten om budgetpropositionen i riksdagen.

2 kommentarer:

Signs sa...

Låter lite konstigt att de inte kan få till lönsamhet i sin hemtjänstaffärsområde. Det finns ju andra företag inom hemtjänst som lyckas kombinera mkt hög tillväxt med acceptabel lönsamhet. Titta tex på Eveo AB på allabolag.

Kanske är Aleris för stora och ineffektiva jämfört med de mindre entreprenörsbolag som, precis som inom RUT, nu växer fram.?

finansmamman sa...

Ja, det kan var organisationen som är för dålig.