31 oktober 2014

Fler och fler aktiepoddar

Det dyker upp fler och fler spar- och aktiepoddar, senast ut är Aktiespararnas podd "Aktiespanarna". Jag hittar inte så mycket information om podden, mer än att spanarna ska dela med sig av sina iakttagelser av marknaden.

Tanken är väl att man ska lyssna förstås, men dit har jag inte kommit ännu. Jag har helt enkelt svårt att hitta tillfällen att lyssna, men det handlar nog mest om prioritering.

Hittills har jag lyssnat sporadiskt på poddar,  men en som jag följer är Digitalpodden, intressant och som det hörs på namnet handlar det om teknik- och it. Ingen ren börspodd med aktietips, men den ger en bra inblick i framtiden.

För den som söker en mer aktieinriktad podd finns till exempel Börspodden och Analyspodden. Säkert finns det fler, jag tar gärna emot tips.

Jag brukar även lyssna på Veteskapsradion Klotets podcast, den fokuserar ofta på energi och klimat. Senaste avsnittet berättar om den förpackningsfria matbutiken, vi slipper sortera förpackningar och bära till återvinningen. Framtiden kanske?

Halvdag på börsen idag och veckan ser ut att sluta bra. Hexagon fortsätter klättra uppåt och slår kursrekord, härligt. Inte lika härlig är G5 Entertainments rapport, den ska jag syna närmare i helgen.

Nu ska jag strax åka och handla helgmat, bäst att köpa godis också om några halloweenmonster ringer på dörren.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

Fru Minimalist sa...

Nordnet Banks "Sparpodden" med spargurun Gunther Mårder och Jan Dinkelspiel tycker jag är toppenbra! En fin blandning mellan sparande, fonder och aktier samt en härligt lättsam och skämtsam dialog herrarna emellan. Rekommenderas starkt! :)

Alma sa...

Några ytterligare ekonomi poddar som jag kan tipsa om är;
- Fondpodden
- Stora Ekonomipodden (EFN)
- Osynliga Handen (Dagens Industri)
- Tradingpodden (Öhman Capital)
- Private Banking-podden (SEB)

Lycka till med podd-lyssnandet!

Henrik sa...

Min fulla ekonomipoddlista är:

Fondpodden
EFN Börspodden
Rapportfloden
eDokumentären
Veckans aktie
Kreditvärden
Analyspodden
Digitalpodden
Sparpodden
Börspodden
Ekonomiekot
NPR: Planet Money podcast
Ekonomiekot lördag
The investor´s podcast

Bara att välja oc vraka bland dessa =).

finansmamman sa...

Tack för alla tips!