16 oktober 2014

Orostider ger köptillfällen, men billigt kan bli rea

Det har blivit oroliga tider på börserna igen, marknaden tar fasta på minsta lilla negativa nyhet, goda nyheter sopas åt sidan. Dessvärre är det gott om negativa nyheter och det gäller att vara vaksam, men om detta är början till en större nedgång på börsen är omöjligt att säga, även om en del "experter" gärna tycker sig veta svaret.

Men i orostider yppar sig även köptillfällen, det känns bättre att köpa aktier till ett lägre pris, inte när kurserna toppar. Men det kan också visa sig att det blir rea på billiga aktier framöver, vem vet.

Idag kan man fånga upp Getinge som backar cirka 13 procent efter en rapport som inte riktigt nådde upp till förväntningarna. Det är en svag förbättring i orderingång som Getinge visar upp och återhämtningen på de utvecklade marknaderna är långsam.

Ett par helårsprognoser ändras, den organiska tillväxten skrivs ner något och förvärvs- och omstruktureringskostnaderna ökar. Det kan också dröja innan den amerikanska myndigheten FDA är nöjd med Getinges åtgärder när det gäller kvalitetsledningssystemen som FDA tidigare anmärkt på.

Innan den saken är utagerad kan nog aktien få det kämpigt, men i grund och botten tycker jag Getinge är ett bra bolag. Jag behåller mina aktier tills vidare och ser köpläge idag.

Ett par av mina andra bolag rapporterar också idag, Avanza och Fabege. Jag ska titta närmare på rapporterna i eftermiddag, men en snabb blick säger att det ser positivt ut.

Scandidos meddelar idag en första order från Malaysia, roligt. Dock inget större utslag på aktiekursen.

Igår var jag på bokrelease för "Investeringsboken", en trevlig tillställning med god mat och intressanta människor. Boken syftar till att inspirera och guida till ett mer professionellt förhållningssätt när det gäller placeringar i aktier och fonder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja eftersom ingen riktigt vet gäller det att vara systematisk. Jag för en dagbok för att jag inte ska glömma vad jag gör

finansmamman sa...

Bra idé.