22 oktober 2014

Qliro, Klarna, Seamless och Masterpass

Oj, oj, nu ramlar rapporterna in och det finns mycket att läsa och begrunda idag. En snabb blick säger att de flesta ser bra ut, roligt att Husqvarna visar så bra resultat efter alla problem som varit.

Men Cdon backar, siffrorna är inte så dåliga i sig, tillväxten ökar i kvartalet, men lönsamheten lyser med sin frånvaro i de flesta segmenten, undantaget Gymgrossisten. Bolaget annonserar stora förändringar och ska även genomföra ytterligare en nyemission, vilket innebär utspädning av aktierna igen.

Cdons egna betallösning Qliro som framgångsrikt har testats under året kommer att lanseras på de svenska sajterna under fjärde kvartalet. Det är intressant med olika betalningslösningar, alla vill vi att det ska vara enkelt, samtidigt får inte säkerheten äventyras.

Jag tror nya Masterpass kan bli en framgång, en mobil plånbok som kan användas vid betalning på internet och i mobilen. Mobilt bank-id används för att ansluta till Masterpass, identifikation sker sen genom en pin-kod.

Det låter enkelt och smidigt, men det förutsätter att kunden vill lagra sina kortnummer i Masterpass. Det är inte bara Mastercard som går att registrera, utan det går även att lagra kort från Visa och American Express.

Masterpass finns redan i flera länder, bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Sydafrika. I Sverige kommer tjänsten att lanseras i slutet av året. Det är nog mycket möjligt att Masterpass kommer att kunna användas i fysiska butiker i framtiden.

Hur Qliro, Klarna och Seamless kommer att påverkas av den nya betalningslösningen återstår att se, men konkurrensen hårdnar. Och hur säkra är betalningslösningarna?

Nu ska jag titta närmare på några rapporter.

1 kommentar:

Kampen mot index sa...

Ja riktigt spännande tider nu när alla rapporter trillar in. :)

Kampen mot index