7 oktober 2014

Dags att gardera med Bear

Noteringarna av Zalando och Rocket Internet har hittills inte varit någon framgångssaga. Det ska bli intressant att se om Kinnevik räknar om värderingarna på sina övriga onlinebolag när kurserna har satt sig på Zalando och Rocket, vi har då äntligen en värdering av de båda bolagen.

Det är naturligtvis för tidigt ännu, de båda bolagen kan ha hämtat in kursfallet om någon månad. Men stannar kursen där den är eller fortsätter ned, kan man misstänka att övriga onlinebolag bör omvärderas.

Alibaba har däremot hållit sin kurs ganska stabilt runt 85 dollar, men de har ett helt annat upplägg och så visar de en rejäl vinst, samtidigt finns det varningar för att siffrorna är uppblåsta.

Vill man inte ta risker inom nya områden är det bättre att placera i större stabila bolag, då slipper man grubbla över om onlinesatsningarna är rätt eller fel. Men jag fortsätter att hålla ögonen på Kinnevik.

Industrivärden hör till de stora stabila bolagen och har nyss kommit med sin delårsrapport, inga större överraskningar. De två innehaven Volvo och Sandvik har fortfarande inte lyft och drar ned portföljen.

Men efter rapporten har ICA Gruppen sålt sin verksamhet i Norge och kursen har stigit en hel del. Positivt för Industrivärden som är storägare. Innan affären går igenom ska konkurrensverket säga sitt, hoppas på positivt utfall.

Annars är det en riktigt trist börsdag, det mesta visar rött. Kanske dags att gardera med en Bear?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fy för den lede!
Rött på varje aktie i portföljen i ett par veckor nu med sänket Kinnevik som största skurkaktie.
Känns som att det ska skrämmas bort småsparare nu igen, detta cykliska fenomen.

Anonym sa...

Investerare tycks mig ett svårtillfredsställt släkte. För lite volatilitet. För mycket volatilitet. För dyrt. För dålig risk/reward. Och nu... för billigt?

Anonym sa...

Hej, hur går dina tankar runt Africa oil nu? Eller har jag missat att du sålt?

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer. Jag har kvar Africa Oil tills vidare.