12 oktober 2012

Avvaktar med Dannemora

Det blev lite glest mellan inläggen den här veckan. Vi åkte ut till stugan för att "bädda in" den för vintern så att säga, stänga av vatten, rensa hängrännor osv.

Det var riktigt kallt, frisk nordlig vind och regn. Det visade sig sen att varken telefon eller bredband fungerade, trist, bara att inse hur beroende man är av internet. Åskan var orsaken denna gång.

Under de här dagarna har flera nyemissioner hunnit aviserats.

Det var ingen hemlighet att Dannemora Mineral behövde stärka sin likviditet, men att det skulle ske så snabbt och på det lite märkliga sättet var en överraskning.

Först en större riktad nyemission, en mindre efterföljande där befintliga aktieägare erbjuds att teckna sig för aktier till samma pris som i den riktade nyemissionen, 20 kronor per aktie. Villkoren presenteras runt den 22 oktober.

Jag är intresserad av Dannemora, men just nu avstår jag köp, jag avvaktar till nyemissionen är genomförd och ser var kursen tar vägen.

Kapp-Ahls nyemission kom inte som någon överraskning, dålig försäljning och stora skulder, ingen bra kombination. I min stadsdel har Kapp-Ahl öppnat en ny stor butik, men ack så tom. Jag tror det kan bli svårt att vända bolaget, en rejäl omstöpning behövs om kunderna ska hitta tillbaka, om det inte redan är för sent.

Avanza rapporterar sämre resultat, inte heller någon större överraskning, minskat intresse för börsen innebär tapp i viktiga courtageintäkter, men även andra faktorer spelar in. Här gäller det att hitta nya vägar till intäkter.

Vänder börsen uppåt återvänder säkert många sparare, men det kan dröja innan oroshärdarna försvinner i världen och läget stabiliseras. Spännande att se om Avanza kan hålla utdelningen.

I torsdags landade Aktiespararen i brevlådan, denna gång i tid och jag tackar för fin distribution.

Trevlig Helg!

3 kommentarer:

börspappan sa...

kommer du ihåg dannemoras vede på hotel anglais? vad mer kan dom göra? tror det är svårt driva företag i sverige-han sade själv att stålverken alltid köper det billigaste och fraktraterna är inget problem-sen fattar jag inte att man lägger krossen nere i gruvan och kör upp malmen med en jättehiss? hursomhelst gillar jag honom...

Erik sa...

Har tagit rygg på dig med tipset om Xact Oil Service. Tänkte först köpa Aker Solutions eller Sea Drill, men blev Xact Oil Service istället. Jämför man den med Odin Offshore är ju resultatet skrämmande!!!

finansmamman sa...

Hej,
Till Börspappan, jag tycker också att Dannemoras vd gjorde ett bra intryck.

Till Erik,
Vi får hoppas att det blir en bra investering.